FRANCUSKA NA NOGAMA: Desničari planirali ubistva političara i masakr muslimanskih svetilišta!
Foto: Reuters

masovno hapšenje

FRANCUSKA NA NOGAMA: Desničari planirali ubistva političara i masakr muslimanskih svetilišta!

Planeta -

Deset osoba uhapšeno je danas na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali ubistva političara, javlja AFP pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

Antiteroristička policija je uhapsila osumnjičene starosti od 17 do 25 godina, a u okviru istrage o krajnje desničarskim aktivistima, naveo je isti izvor.

Time je potvrđena informacija koju je prethodno objavio francuski list "Mond".

"Figaro" navodi da su oni uhapšeni u okviru istrage u kojoj je bivši desničarski ekstremista uhapšen krajem juna. U toj akciji je bivši član grupe Francuska akcija, mladić star 21 godinu, početkom jula podvrgnut ispitivanju nakon što je pretio da će napasti migrante i džihadiste na društvenim mrežama, navodi "Figaro" pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Rojters prenosi, pozivajući se na neimenovanog sudskog zvaničnika, da je francuska antiteroristička policija uhapsila 10 desničarskih ekstremista.

Zvaničnik nije želeo da precizira zašto su oni uhapšeni, ali je francuska TV stanica M6 javila da je njih desetoro uhapšeno pod sumnjom da su planirali napade na francuske političe i muslimanska svetilišta.

Ista TV stanica je navela da su oni uhapšeni u severnom pariskom predgrađu Sen-San-Deni i u Marseju.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track