Najnovije vesti

NI MRTVA NE DA MIRA POLITIČARIMA: Hiljade građana Malte traži pravdu za ubijenu novinarku!
Foto: Printscreen Tweet

protest

NI MRTVA NE DA MIRA POLITIČARIMA: Hiljade građana Malte traži pravdu za ubijenu novinarku!

Planeta

Hiljade građana Malte okupilo se večeras na protestu u Valeti zahtevajući pravdu za ubijenu novinarku Dafne Karuana Galiciju, a učesnicima se pridružila i predsednica Mari Luis Koleiro Preka.

Protest su organizovale civilne grupe kao "nacionalni protest za pravdu" i apelovale na učesnike da nose samo državne zastave, bez oznaka političkih stranaka, prenosi AFP.

Učesnici protesta nose transparente "Novinari neće biti svedeni na ćutanje", "Ne plašimo se", "Lopovi su svuda".

"Zvaničnici imaju krv na svojim rukama. Ne možemo da živimo u takvoj zemlji. Besni smo što se ovo dogodilo Dafne, ali to se moglo dogoditi bilo kome", rekla je jedna od učsnica protesta.

Dafne Karuana Galicija ubijena je prošle nedelje nedaleko od svoje kuće, kada je eksplodirala bomba postavljena isšpod njenog automobila.

Bila je poznata po svojim blogovima, koji su bili "trn u oku" i vladi i uticajnim figurama iz podzemlja u najmanjoj državi članici EU, a privlačili su više čitalaca nego svi drugi listovi na Malti.

Svojim najnovijim otkrićima, Karuana Galicija je uprla prstom u premijera Džozefa Muskata i dvojicu njegovih najbližih saradnika, dovodeći u vezu of šor kompanije, s kojima su njih trojica povezana, sa prodajom malteških pasoša i isplatom od vlade Azerbejdžana.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...