(VIDEO) TAJNE PUTINOVOG IZGLEDA: Etikete na odelu ruskog predsednika niko ne sme da vidi, evo i zašto!
Foto: Fonet

u stilu džejmsA bonda

(VIDEO) TAJNE PUTINOVOG IZGLEDA: Etikete na odelu ruskog predsednika niko ne sme da vidi, evo i zašto!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je u zapadnim medijima nadimak Čovek u crnom zbog njegove omiljene boje odela.

Međutim, iako mu diplomatski protokol i stroga pravila oblačenja ne ostavljaju mnogo prostora da se "razmaštava" Putin je ipak odlučio da reskira i proširi spektar boja.

Upravljanje zemljom je velika obaveza, a predsednik pri tome treba da izgleda kao da to radi bez problema, što uopšte nije lako. Svi bi hteli da budu kao Džejms Bond, ali to ne može svako.

Vladimir Putin koji je već godinama na vlasti uspeo je za to vreme da provali sve „cake” legendarnog „tajnog agenta 007”, pa i tajnu besprekornog izgleda.

Nije tajna da Putin nosi odela šivena po narudžbini. Njegve omiljene marke su Kiton i Brioni (po tom pitanju predsedici i tajni agenti imaju isti ukus). Takvo odelo košta najmanje 5.000 evra.

Jedan krojač ga šije od početka do kraja i taj proces traje više desetina sati. Spektar boja predsedničkih odela je dosta ograničen i kod ruskog predsednika preovlađuju crna, tamnoplava i siva, a leti su moguća i svetlosiva.

foto: EPA

Kombinacije boja uglavnom su nepromenjive. Uz tamnoplavo i sivo odelo ide svetloplava košulja i tamnoplava kravata, uz crno odelo ide bela košulja sa crnom ili bordo kravatom.

Zbog Putinove visine i funkcije kravate , koje su uglavnom marke Valentino, nemaju upadljive šare. Ako ih i imato su uglavnom tačkice ili sitni karo. Obuća je uglavnom marke Džon Lob ili Salvatore Feragamo.

foto: printscreen topwar.ru

Uprkos ljubavi prema poznatim robnim markama predsednika ne smeju da povezuju sa stvarima koje nosi i zbog toga njegov stilista koji ga odeva više od deset godina skida sve etikete sa odela, da slučajno ne bi pale u oči nekom novinaru. Ova procedura uglavnom važi i za garderobu svih ostalih visokih funkcionera.

Za neformalne atmosfere uobičajen je takozvani kežual stil, međutim kada je u pitanju predsednik, i on je ograničen na pulovere sa V-izrezom, crnu rolku, i jaknu. Najčešće su to jakne ruske olimpijske reprezentacije ili perjane jakne KAnada Gus i naravno, Brioni).

Mediji su posebnu pažnju obratili na kolekciju Putinovih ručnih satova. Novinari su čak uspeli da ih prebroje i navodno ih je bilo 11, međutim praktično ih je nemoguće saznati njihov pravi broj.

Na tom spisku najskuplji ručni sat sa turbijonom A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite koji košta oko pola miliona dolara. Osim njega, na Putinovoj ruci su viđeni Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine i IWC Pilot’s Watch Mark XV. Ruski predsednik ipak najradije nosi satove Blancpain. To je jedna od najstarijih švajcarskih marki i Putin ima ukupno pet takvih satova.

foto: Printscreen/ Youtube

Jedan sat Leman Aqua Lung Grande Date poklonio je sinu čobanina za vreme svoje posete Republici Tiva 2009. godine, a drugi bravaru tulske fabrike koji ga je bukvalno izmolio naočigled čitavog kolektiva. Na obeležavanju početka izgradnje Nižnjeburejske hidroelektrane 2010., Putin je po tradiciji energetičara bacio svoj Blancpain u tek izlivene temelje.

Poslednjih par godina Pitin pažljivo krije sat ispod manžetne svoje košulje, ili ga uopšte ne nosi.

Kurir.rs/http://style.rbc.ru

Foto Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track