NOVA OPASNOST VREBA SA INTERNETA: Deca nestaju, roditelji u očaju!
Foto: Profiemedia

OPASNA IGRA

NOVA OPASNOST VREBA SA INTERNETA: Deca nestaju, roditelji u očaju!

Planeta -

Pojavila se nova opasna onlajn igra koja roditelje baca u očaj.

Reč je o "Izazovu 48 sati", vrlo nesmotrenoj igri raširenoj među mlađom populacijom u kojoj je cilj nestati na dva dana. Za to vreme deca moraju sama da se snađu u preživljavanju,a dodatne bodove osvaja ona nestala osoba čije se ime više puta pojavi na društvenim mrežama u objavama kojima se traži pomoć u njenom pronalaženju.

Fejsbuk je, pišu agencije, najavio istragu posle pritužbi većeg broja roditelja te je najavljena provera objava koje bi mogle da imaju veze s ovom igrom.

I britanske vlasti su izjavile da su odlučne u tome da prekinu ovu suludu igru. Javnosti se obratila majka 14-godišnjaka iz Derija koji je, igrajući ovu igru, nestao na 55 sati.

"Ovu muku neću zaboraviti do kraja života, čitava porodica je bila šoku zbog ovog bolesnog takmičenja. Poludela sam od brige, mislila sam da je mrtav, silovan ili da je žrtva trafikinga. Nikome ne bih poželela da prođe kroz to, a još je puno dece koja su napravila isto što i moj sin i njegovi prijatelji.

Najgore od svega je što u njihovim očima nisam videla ni mrvicu žaljenja kad ih je policija privela na ispitivanje. Moj sin je čak objavio selfi iz policijskog automobila! Njima je to igra - kazala je očajna majka za medije.

Kurir.rs/avaz.ba

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track