ISPOVEST ŽENE KOJU SU TALIBANI DRŽALI ZATOČENU GODINAMA: Onima koji me kritikuju što sam rodila decu u zarobljeništvu imam da poručim samo jedno!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

PROGOVORILA

ISPOVEST ŽENE KOJU SU TALIBANI DRŽALI ZATOČENU GODINAMA: Onima koji me kritikuju što sam rodila decu u zarobljeništvu imam da poručim samo jedno!

Planeta -

Kejtlin Kolman, 31-godišnja Amerikanka koja je rodila troje dece u talibanskom zatočeništvu u Pakistanu, odlučila je da progovori kako bi demantovala neke informacije o njenoj porodici.

Kolman je bila trudna kada je u 2012. godine oteta u Avganistanu sa svojim suprugom, Kanađaninom Džošuom Bojlom (34). Pet godina proveli su u zatočeništvu.

Bojl je posle sletanja u Toronto rekao novinarima da je njegova supruga silovana i da im je jedna ćerka ubijena.

Kolman je potvrdila njegove reči kazavši kako su je otmičari silovali pred suprugom i decom i da su je prisilili na pobačaj.

"Bili su jako ljuti jer ih je Džošua uporno odbijao kad god bi od njega tražili da im se pridruži. Ubili su moju ćerku stavljajući mi u hranu velike količine estrogena", rekla je.

Kolman je kazala i da je druge dve trudnoće skrivala i da je Bojl porodio uz pomoć male svetiljke, dok je ona ćutke trpela bol.

Kaže kako je svesna svih kritika dela javnosti koji je optužuje što je trudna sa suprugom uopšte krenula na put u Avganistan i još dece rodila u zatočeništvu.

"To je bila odluka koju smo doneli. Razmislili smo o tome i razgovarali, no teško je objasniti razloge. Za mene je uvek bilo važno da imam veliku porodicu, a činilo mi se da nikad nećemo izaći iz zatočeništva, pa mi je rođenje dece tamo izgledalo kao najbolja opcija".

Kurir.rs/ The star

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track