(VIDEO) OBRAČUN U AFRICI: Krokodil napao mladunče nilskog konja, na ovu osvetu nije računao!
Foto: Profimedia

porodica na prvom mestu

(VIDEO) OBRAČUN U AFRICI: Krokodil napao mladunče nilskog konja, na ovu osvetu nije računao!

Planeta -

Nilski konji ne spadaju u preterano energične životinje. Ali kada se jedan od njih nađe u nevolji, postaju pravi zaštitnici, čak i ako treba da se bore poput opasnih zverki poput krokodila.

Upravo to pokazuje najnoviji video-snimak koji je objavio "Kruger Sightings", na kome se vidi grupa od više 30 nilskih konja koji napadaju krokodila koji se prethodno ustremio na dve bebe nilskog konja.

Na snimku se vidi kako krupne životinje udaraju krokodila i guraju ga pod vodu, nakon čega je rpedator pobegao glavom bez obzira, piše "Dejli mejl".

Snimak je zabeležio 71-godišnji Hariš Kumar, koji je obilazio nacionalni park Serengeti.

"Nalazio sam se u grupi od oko dvadesetak ljudi. Bilo je to pred sam kraj našeg odmora u Serengetiju. Vodič nas je sproveo pored dela koji se zove "Bazen nilskih konja". Ubrzo sam primetio da se nešto čudno dešava, a kada sam malo bolje pogledao, video sam krokodila koji dobija ozbiljne batine", uz osmeh je rekao Kumar.

Turista je veoma srećan što je uspeo da zabeleži zanimljiv snimak.

Kamera penzionera Mervina van Vajka, koji je došao na safari u Južnu Afriku sa suprugom, zabeležila je neverovatan prizor u kome su glavni akteri gnu, krokodil, i dva nilska konja. Vremešni Holanđanin nije ni slutio da će prisustvovati neobičnom okršaju.

"Odmah sam potrčao bliže i momentalno počeo da snimam. Sreća je bilo apsolutno na mojoj strani što sam uopšte uspeo da snimim sve to. Bilo je zaista neverovatno - rekao je turista.

On je dodao da "krokodil nije imao nikakve šanse", ali da "srećom po njega nije doživeo teže povrede".

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad je KROKODIL ZGRABIO GNUA, svi su ga otpisali, a onda iz reke IZRANJAJU SPASIOCI OD TONU I PO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track