Najnovije vesti

NJENO VISOČANSTVO ŠKRTICA: Kraljica Elizabeta samo u crkvu ne ide praznog novčanika, a nećete verovati kakvu bedu od priloga ostavlja!
Foto: Reuters

zmija u džepu

NJENO VISOČANSTVO ŠKRTICA: Kraljica Elizabeta samo u crkvu ne ide praznog novčanika, a nećete verovati kakvu bedu od priloga ostavlja!

Planeta

Bogatstvo britanske kraljice procenjuje na na oko 500 miliona dolara. Zanimljivo je da uprkos tome, kraljica sa sobom ne nosi novac, osim jednog dana u nedelji. Naime, ona novac nosi samo nedeljom, kad ide u crkvu i donira novac, otkrio je pisac kraljevske biografije.

 

Ona ostavlja novac na tacni na kojem se prikuplja i to tačno novčanicu od 5 funti, uredno složenu i preklopljenu u obliku pravougaonika. A kada je posebno raspoložena velikodušno ostavi 10 funti.


Umesto novca, kraljica sa sobom uvek u torbici nosi naočare za čitanje, pepermint bombone i nalivpero, otkriva istoričar kraljevske porodice, Bedell Smith.

 

Jedino njoj od čitave kraljevske porodice nije potreban pasoš kada putuje u inostranstvo. Svi ostali članovi poput vojvode od Edinburga ili princa od Velsa, imaju pasoše. Ne treba joj ni vozačka.

 

 

Zanimljivo je da za kraljicu ne postoji propisano ograničenje brzine - ona može da vozi brzo koliko god poželi i neće biti kažnjena. Osim toga, kraljica nikad nije polagala vozački ispit niti poseduje vozačku dozvolu, iako se sve vozačke dozvole za britanske građane izdaju u njeno ime.
 

Kurir.rs/San

Foto Reuters

   

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...