NJENO VISOČANSTVO ŠKRTICA: Kraljica Elizabeta samo u crkvu ne ide praznog novčanika, a nećete verovati kakvu bedu od priloga ostavlja!
Foto: Reuters

zmija u džepu

NJENO VISOČANSTVO ŠKRTICA: Kraljica Elizabeta samo u crkvu ne ide praznog novčanika, a nećete verovati kakvu bedu od priloga ostavlja!

Planeta -

Bogatstvo britanske kraljice procenjuje na na oko 500 miliona dolara. Zanimljivo je da uprkos tome, kraljica sa sobom ne nosi novac, osim jednog dana u nedelji. Naime, ona novac nosi samo nedeljom, kad ide u crkvu i donira novac, otkrio je pisac kraljevske biografije.

Ona ostavlja novac na tacni na kojem se prikuplja i to tačno novčanicu od 5 funti, uredno složenu i preklopljenu u obliku pravougaonika. A kada je posebno raspoložena velikodušno ostavi 10 funti.

Umesto novca, kraljica sa sobom uvek u torbici nosi naočare za čitanje, pepermint bombone i nalivpero, otkriva istoričar kraljevske porodice, Bedell Smith.

Jedino njoj od čitave kraljevske porodice nije potreban pasoš kada putuje u inostranstvo. Svi ostali članovi poput vojvode od Edinburga ili princa od Velsa, imaju pasoše. Ne treba joj ni vozačka.

Zanimljivo je da za kraljicu ne postoji propisano ograničenje brzine - ona može da vozi brzo koliko god poželi i neće biti kažnjena. Osim toga, kraljica nikad nije polagala vozački ispit niti poseduje vozačku dozvolu, iako se sve vozačke dozvole za britanske građane izdaju u njeno ime.

Kurir.rs/San

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja