BIVŠI PREMIJER TVRDI: Rama kontroliše šverc droge u Albaniji!
Foto: Profimedia, AP

Skandal u Tirani zbog preprodaje narkotika

BIVŠI PREMIJER TVRDI: Rama kontroliše šverc droge u Albaniji!

Planeta -

Premijer Edi Rama je direktno umešan u proizvodnju narkotika, a drogu kriju u tunelima, optužuje bivši predsednik vlade Salji Beriša

TIRANA - Poslanici albanskog parlamenta juče su ukinuli imunitet bivšem ministru Saimiru Tahiriju, osumnjičenom za trgovinu drogom, a bivši premijer te zemlje Salji Beriša aktuelnog predsednika vlade Edija Ramu optužio je da je on glavni narko-diler u zemlji.

Poslanici su podržali zahtev da se tužilaštvu dozvoli da ispita Tahirija i pretrese njegovu kuću, ali ne i da on bude uhapšen.

- Premijer Edi Rama je direktno umešan u proizvodnju, a sada i u sakupljanje droge... Tvrdim da je više od devet milijardi evra droge sakriveno u tunelima u Albaniji - rekao je Beriša.

On je dodao da su optužbe protiv Tahirija tačne jer je „imao svoju ulogu u bandi porodice Habnilaj, koja je obavljala veliki šverc droge od Albanije do Italije“.

- Ima argumenata i da je brat sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Fastmira Džafaja u lancu velikog šverca albanske droge u inostranstvo - rekao je Beriša za Njuz 24.

Tahiri, bivši ministar unutrašnjih poslova, odbacuje optužbe, tvrdeći da je proces politički.

- Neću da idem u zatvor samo zato što Beriša želi da me ukloni s puta. Berišu bi trebalo pozvati za svedoka. Nema razloga da idem u zatvor kao politički zatvorenik - rekao je Tahiri.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track