(VIDEO) MISTERIOZNA GOSPOĐA BABUŠKA: Kad su ubili Kenedija svi su bežali, samo je ona stajala mirno, a onda je zauvek nestala!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/Youtube

NIKAD JE NISU PRONAŠLI

(VIDEO) MISTERIOZNA GOSPOĐA BABUŠKA: Kad su ubili Kenedija svi su bežali, samo je ona stajala mirno, a onda je zauvek nestala!

Planeta -

Gospođa Babuška (engl. Babushka Lady) je nadimak za nepoznatu ženu koja je mogla da fotografiše događaje koji su se dogodili na mestu Dilej Plaza u Dalasu, kad je u atentatu 22. novembra 1963. pogođen predsednik Kenedi.

Dobila je nadimak po marami koju je nosila, a koja je slična onima koje nose starije ruske žene (babuška - na ruskom znači baka ili stara žena). Marama je svetle braon boje, a kad se bolje osmotri kadar u filmu Marije Mučmor, mogu se primetiti ružičasti tonovi.

Svedoci su videli da je držala kameru preko lica, te je primećena i na snimcima atentata.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da, iako su nakon atentata brojni svedoci legli ili se zaklonili, ona je još uvek stajala s kamerom preko lica.

Posle pucnjeva, prešla je ulicu Elm i pridružila se grupi koja je prešla preko travnatog brežuljka u potrazi za čovekom koji je pucao. Pojavljuje se poslednji put na fotografijama gde hoda istočnom stranom ulice Elm, i ni ona ni njen film nikada sa sigurnošću nisu bili identifikovani

Kao i mnoga druga nerazjašnjena pitanja u vezi sa atentatom na predsednika Kenedija, i identitet ove žene prekriven je velom tajne. Policija i FBI nikad, naime, nisu našli gospođu Babušku, koja je posle atentata misteriozno nestala. Film snimljen iz njene perspektive takođe nikada nije nađen uprkos zahtevu FBI lokalnim ljudima koji su razvijali fotografije i filmove. Međutim, Džek Herison, Kodakov tehničar u Dalasu, izjavio je da mu je na dan atentata došla žena koju je opisao kao brinetu u 30-ima, nalik gospođi Babuški sa snimaka. Od njega je zahtevala da razvije film u boji, koji je, međutim, bio van fokusa i zamagljen.

foto: Printscreen/ Youtube

Lažne tvrdnje

Beverli Olivier je 1970. godine došla u policiju i tvrdila kako je ona "Babuška" i da joj je fotoaparat zaplenio FBI još na dan ubistva i da joj nikada nije vraćen. Iako se isprva činilo kako je to rešenje misterije, Olivier je pogrešila u koracima - izjavila je kako je njena kamera model koji je počeo da se koristiti tek godinama kasnije. Osim toga, ispitivanja svedoka i analiza fotografija je pokazala kako je prava Babuška bila starija i krupnija nego Olivier.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track