BIVŠI ŠEF TRAMPOVOG TIMA OPTUŽEN ZA ZAVERU PROTIV SAD: Predao se FBI i daje iskaz o vezi sa Rusijom!
Foto: EPA, Foto: EPA

DRAMA U VAŠINGTONU

BIVŠI ŠEF TRAMPOVOG TIMA OPTUŽEN ZA ZAVERU PROTIV SAD: Predao se FBI i daje iskaz o vezi sa Rusijom!

Planeta -

Bivši šef kampanje američkog predsednika Donalda Trampa, Pol Manafort, stigao je u sedište FBI u Vašingtonu, prenose američki mediji. Prethodno, Manafortu je zatraženo je da se preda zbog izveštaja o ruskoj umešanosti u kampanju.

Bivši šef predizbornog tima američkog predsednika Donalda Trampa, Pol Manafort stigao je u kancelariju Federalnog istražnog biroa u Vašingtonu pošto je danas pozvan da se preda federalnim vlastima zbog istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD, javlja Rojters.

Agencija navodi, pozivajući se na izvore Vol strit džurnala, da je Manafortu rečeno da se preda vlastima po optužbama koje uključuju utaju poreza.

Ovu informaciju nisu zvanično potvrdili ni FBI ni američka administracija.

Reuters navodi da je Manafort viđen kako napušta svoj dom rano u jutors, međutim, nejasno je gde je krenuo.

foto: Reuters

Televizija Si-En-En prva je javila o optužnicama u istrazi koju predvodi specijalini istražitelj Robert Mjuler, navodeći da bi oni koji su podvrgnuti istrazi mogli danas da se nađu u pritvoru.

Američki mediji su najavili da će Mjulerova kancelarija danas objaviti detalje optužnice koja je proizašla iz te istrage.

Povodom istrage o navodnim vezama njegovih saradnika sa Rusijom, Tramp je na Tviteru izneo nove kritike na račun svoje nekadašnje rivalke na predsedničkim izborima, kandidatkinje demokrata Hilari Klinton, rekavši da, u vezi sa time, "činjenice izbijaju".

"Učinite nešto", napisao je on u svom tvitu, prenosi AP.

U tvitovima Tramp je naveo da je kampanja Klintonove pomogla finansiranje političkog istraživanja o Trampu, što je pokrenulo tvrdnje o njegovim vezama sa Rusijom.

"Oni traže telefonski dosluh Tramp/Rusija, koji ne postoji. Demokrate koriste ovaj užasan i loš po našu zemlju lov na veštice za zlu politiku, međutim Rusija sada uzvraća kao nikada pre. Ima previše krivih među demokratama i sada činjenice izbijaju. Učinite nešto", napisao je Tramp.

Američke obaveštajne agencije zaključile su u januaru da se Rusija mešala u izbore kao bi pomogla američkom predsedniku Trampu da porazi Hilari Klinton.

Mjuler, takođe, istražuje da li su članovi Trampove kampanje bili u dosluhu sa Rusima.

Kremlj je takođe negirao te optužbe.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track