Najnovije vesti

(VIDEO) RASKRINKANA TEORIJA ZAVERE: Evo dokaza zašto nema šanse da je sletanje na Mesec bilo lažirano
Foto: Profimedia

Večita rasprava

(VIDEO) RASKRINKANA TEORIJA ZAVERE: Evo dokaza zašto nema šanse da je sletanje na Mesec bilo lažirano

Planeta

Razumljivo je zašto mnogi ljudi sumnjaju da je ikada bilo sletanja na Mesec. Ako imamo u vidu da je čovek prvi put kročio na tlo Zemljinog prirodnog satelita davne 1969. bio je to monumentalni podvig za celo čovečanstvo.

Međutim, osnovna ideja između najvećeg broja teorija zavere je da je spuštanje na Mesec lažirano u nekom holivudskom studiju sa glumcima i profesionalnim osvetljenjem. Sada novi video-snimak na kanalu TruTV potpuno raskrinkava sve teorije zavere vezane za spuštanje na Mesec. Štaviše, bilo bi nemoguće inscenirati takav poduhvat 1969. Postoji nekoliko ključnih razloga za to. Prvo, senke, onakve kakve se vide na filmu i na fotografijama, mogle bi da nastanu u studiju samo ako bi objekti bili obasjani milionima supersjajnih lasera. Laseri su 1969. bili vrlo skupi i pravili su se samo u jednoj boji - crvenoj.

U današnje vreme, boja bi mogla da im se promeni CG tehnikama, ali tada nije bila moguća kompjuterska montaža. Pored toga, čak i da je NASA tajno stvorila kompjutersku grafiku i krila je od očiju javnosti, neko od 400.000 zaposlenih u toj organizaciji bi morao da progovori o tome. Uostalom, njihovu tajnu bi već otkrili i drugi svetski lideri, odnosno konkurenti, uključujući i tadašnjeg neprijatelja SAD - Rusiju, a zašto bi Rusi ćutali. Uostalom čak su i oni odali priznanje SAD po tom pitanju.

Ruski inžinjeri su čak i pokušali da opovrgnu američke dokaze o sletanju na Mesec, ali ne samo da nisu raskrinkali sletanje, već su ga i potvrdili sopstvenim satelitom.

(Kurir.rs/popularmechanics.com)

(Foto: Profimedia)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...