OVAKO JE GOVORIO KAD JE STIGAO U AMERIKU: Procurili šokantni detalji o životu krvnika sa Menhetna!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

OD VOZAČA KAMIONA DO TERORISTE

OVAKO JE GOVORIO KAD JE STIGAO U AMERIKU: Procurili šokantni detalji o životu krvnika sa Menhetna!

Planeta -

Osumnjičeni za napad na Menhetnu u kojem je poginulo osam ljudi je iz Uzbekistana i zove se Sajfulo Saipov, naveli su izvori bliski istrazi, prenose američki mediji.

On ima 29 godina i došao je u SAD 2010.

Rođen je u Taškentu, glavnom i najvećem gradu Uzbekistana, a tad je jako slabo govorio engleski, kaže Bekhzod Abdusamatov, takođe poreklom iz Uzbekistana.

"Moj tata me upoznao s njim. Rekao mi je da je on upravo stigao u SAD i da će ostati neko vreme da živi s nama", kaže 22-godišnji Abdusamatov.

Voleo dugo da spava

Te prve dane intenzivno je tražio posao i trudio se da što bolje nauči jezik, ali je problem bio što je bio noćna ptica, a ujutro bi voleo dugo da spava, kaže Abdusamatov.

Posle nekog vremena preselio se na Floridu gde je upoznao prijatelja, takođe iz Uzbekistana, 37-godišnjeg Kobiljona Matkarova. U to vreme Saipov je već dobio posao vozača kamiona.

"Kad sam ga upoznao, činio mi se kao vrlo dobra osoba. Govorio je da mu se sviđa u Americi i da je ovde vrlo srećan, da se dobro snašao i da je imao sreće. Nikad za njega ne bih pomislio da će postati terorista, ali zapravo sam ga poznavao vrlo površno", kaže Abdusamatov.

Pošto se preselio u Njudžerzi, Saipov je počeo da vozi za Uber. U utorak uveče, policija i pravosudni organi su upali u stan u zgradi gde se pretpostavlja da je stanovao Saipov.

Prema tvrdnjama jednog policijskog službenika, Saipov je imao zelenu kartu, a u Ameriku je ušao preko aerodroma Kenedi u Njujorku.

Zvaničnik Ubera rekao je da je Saipov prošao internu kontrolu kompanije pre nego što je počeo da vozi za njih.

"Usko sarađujemo s FBI i dajemo im sve informacije koje su nam dostupne kako bismo im pomogli u istrazi", rekao je službenik Ubera, i dodao:

"Revidiramo vrlo precizno i brzo celu istoriju njegovog angažmana u našoj kompaniji, ali do sada nismo otkrili nikakve zabrinjavajuće bezbednosne propuste", kaže on.

Kurir.rs/ Njujork tajms

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi detalji tužilaštva! Evo kada se Zoran Marjanović odvojio od ćerkice i kada je usmrtio Jelenu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track