POTPUNO NEVEROVATNO: Kineskinja ubila mentalno zaostalog sina, nećete verovati kakve su reakcije javnosti!
Foto: Printscreen YouTube

UBISTVO IZ MILOSRĐA

POTPUNO NEVEROVATNO: Kineskinja ubila mentalno zaostalog sina, nećete verovati kakve su reakcije javnosti!

Planeta -

Slučaj postarije Kineskinje gospođe Hvang (83), koja je ubila svog mentalno zaostalog sina Lija (46) kako kaže iz milosrđa, izazvao je neverovatno reakciju javnosti na društvenim mrežama.

Gospođa Hvang zatrpana je izrazima saosećanja i saučešća.

Ona je 9. maja dala sinu da popije 60-tak pilula za spavanje, a zatim mu je pamučnom krpom zatisnula nos i zadavila ga svilenim šalom. Sud u Guangdžou (nekadašnji Kanton), gradu na jugu Kine, proglasio ju je krivom i osudio na kaznu zatvora čije se izvršenje odlaže na tri godine, ali dobar deo javnosti saučestvuje s njom.

Ova majka nije ni pokušavala da sakrije svoju odgovornost. Sudu je ispričala da je mentalno zaostalom sinu, koji je rođen s teškim fizičkim i mentalnim oštećenjima zbog kojih nije mogao ni da govori ni da hoda, oduzela život jer se plašila da će umreti pre njega i da će on ostati sam, prepušten sudbini. Na pitanje tužilaštva zašto zdravog starijeg sina nije zadužila da se brine o nemoćnom bratu, gospođa Hvang je rekla:

"Ja sam kriva što sam ga rodila i pustila da pati. Radije ću ga ubiti nego da ga prepustim nekom drugom", objasnila je ona. "Protekle dve godine zdravlje mi se toliko narušilo da nisam više mogla da se brinem o njemu. Sve sam starija i nemoćnija i mogla bih da umrem pre njega", svedočila je gospođa Hvang i dodala da joj je ideja da oduzme život sinu pala na pamet otprilike nedelju dana pre nego što je to uradila.

I sudija Van Junfeng je imao razumevanja.

"Ona zaslužuje milost iako je prekršila zakon", kazao je.

Neopisivo tužno, kažu korisnici kineskih društvenih mreža. Na najvećoj od njih, Veibu, ovaj slučaj je postao viralan i otvorio pitanja ne samo tretmana mentalno zaostalih i invalidnih osoba, nego i eutanazije.

Kurir.rs/BBC

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track