(VIDEO) MONSTRUM SA ZELENE REKE PRIZNAO DA JE ZADAVIO 71 ŽENU: Mislio sam da mogu da ih ubijem koliko želim, a da me ne uhvate!
Foto: Printscreen Youtube

ovo je najveći seriski ubica

(VIDEO) MONSTRUM SA ZELENE REKE PRIZNAO DA JE ZADAVIO 71 ŽENU: Mislio sam da mogu da ih ubijem koliko želim, a da me ne uhvate!

Planeta -

"Ne verujem u čoveka, Boga ni đavola. Mrzim celu prokletu ljudsku rasu, uključujući i samog sebe… Vrebao sam slabe, bezopasne i naivne. Tome su me naučili drugi: Snaga ti daje pravo", izjavio je Gari Ridgvej najozloglašeniji američki serijski ubica u istoriji.

On je bio gori i od najgorih koljača. Brojem ubistava Ridgvej je nadmašio Džona Vejna Gejsija, poznatog kao 'Klovn ubica' koji je ubio 33 mladića, Teda Bandija koji je usmrtio 36 žena i Džefrija Damera koji je ubio 19 mladića.

Američki autolakirer Gari Ridgvej, bivši radnik u fabrici kamiona, rođen 1949. godine ubijao je u Sistlu, tokom 80-tih i 90-tih godina, najčešće prostitutke i to davljenjem.

Njegova krivica dokazana je tek 2001. kada je DNK metodom potvrđeno da je sperma na četiri žrtve njegova. Prozvan je “ubica sa Zelene reke” po mestu na kom je ostavljao većinu tela svojih žrtava. Neka tela su pronađena pored aerodroma i auto-puteva.

Neke svoje žrtve bi silovao je i pre i posle ubistva.

On je priznao ubistva na današnji dan 2003. u nadi da će da izbegne smrtnu kaznu. Priznao je ubistvo 71 žene, ali su mu dokazana tek 48 ubistva. Smrtnu kaznu je izbegao samo zahvaljujući tome što je pristao da pokaže gde je zakopao ostatke svojih žrtava.

Forenzičare je vodio nedeljama po mestima na kojima je ostavljao leševe svojih žrtava. To su uglavnom bile prostitutke, tinejdžerke koje su pobegle od kuće, beskućnice... Prvi put je ubio 1982. a poslednji put 1998. godine.

Ridgvej je bio prvoosumnjičeni za ubistva još 1983.godine, ali nisu iimali dovoljno dokaza da ga optuže. Čak je išao i na poligraf i prošao.

"Ubio sam toliko žena da nisam mogao ni da ih prebrojim. Ne sećam se više njihovih lica, bilo ih je mnogo. Lovio sam prostitutke jer sam mislio da mogu da ih ubijem koliko želim, a da me ne uhvate", izjavio je ovaj monstrum na sudu.

Po njegovim rečima, ubistvo prostitutke se obično kasno prijavljuje, tako da mu je bilo lakše da zametne trag. Što se motiva tiče, on je hladnokrvno izjavio da je želeo da ubije što više prostitutki, da je uživao u tome i da ne oseća nikakvu grižu savesti.

Ispričao je kako je neka od tela, upakovana u plastičnu kesu stavljao u prtljažnik automobila i uživao vozeći se po gradu prisećajući se na ono šta je uradio. Nekada bi zaustavio automobil pored puta i 'vodio ljubav sa mrtvim telima'.

Gari Ridgvej je osuđen je na 48 doživotnih kazni bez mogućnosti pomilovanja.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printskreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakleni puč u SPS! Šta to Ružić sprema Dačiću?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track