(VIDEO) MALI BIN LADEN SPREMA ŠOK: U govoru otkriva plan kako će biti veći od oca!
Foto: Daily Mail Video Screenshot

dinastija straha

(VIDEO) MALI BIN LADEN SPREMA ŠOK: U govoru otkriva plan kako će biti veći od oca!

Planeta -

"Omiljeni" sin Osame bin Ladena navodno treba da održi govor o nastavku politike svog oca drugim liderima Al kaide.

Hamza bin Laden, za koga se veruje da je star oko 28 godina, pozdravljen je kao "naslednik" od rukovodstva Al Kaide nakon što je njegov otac poginuo 2011. godine.

Bin Laden mlađi navodno govori o Osami na snimku koji je emitovan pod nazivom "Borac protiv napadača" na neotkrivenoj lokaciji. "Govor" je emitovala tzv. "Kuća za produkciju medija", fondacja As-Sahab Media Foundation, i postavljen je na Tviteru.

Ova informacija se pojavila samo nekoliko dana nakon objavljivanja snimka venčanja Hamze bin Ladena, pokazujući "Princa Terora" prvi put kao odraslu osobu. Nejasno je kako je Osama bin Laden posedovao snimak venčanja svog sina, snimljen u Iranu, u njegovom tajnom kompleksu Abotabad.

Osama bin Laden je u septembru 2010. poslao pismo svojim sinovima, kao i jednoj od njegovih supruga i unucima upozoravajući ih na to da "Irancima ne treba verovati" i da treba ostaviti svoje stvari iza sebe, u slučaju da su postavljeni uređaji za praćenje.

Kao prirodni naslednik Osame bin Ladena, Hamza i njegov mladalački profil povećaće regrutaciju boraca za Al Kaidu širom sveta.

Pojava Hamze kao uticajnog glasa među rukovodstvom Al Kaide je posebno neprijatna za SAD.

Nakon američkog napada na kuću u Pakistanu u kojoj je živeo Osama bin Laden, prijavljeno je da je Hamza ubijen zajedno sa svojim ocem. Zvaničnici Bele kuće objavili su njegovu smrt, dok su dalje analize pokazale da je to bio drugi sin Kaled.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Daily mail screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ovako je ubijen pekar iz Resavske ulice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track