Najnovije vesti

(VIDEO) SOROŠEVA IMPERIJA PADA U MAĐARSKOJ: Evo šta mu je pripremio premijer Viktor Orban
Foto: Reuter

bitka za granice

(VIDEO) SOROŠEVA IMPERIJA PADA U MAĐARSKOJ: Evo šta mu je pripremio premijer Viktor Orban

Planeta

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da će ta zemlja odbraniti svoje granice, sprečiti primenu "Soroševog plana" i "konačno pobediti u bici".

Orban je, na 27. kongresu partije Fides u Budimpešti, rekao da Mađarskoj preti "imperija" američkog milijardera Džordža Soroša jer sprečava realizaciju njegovog plana da nacionalne države pretvori u "stvar prošlosti" i zameni ih Evropom s mešovitim stanovništvom, prenos MTI.

Kako je mađarski premijer istakao, zagovornici tog plana "žele da smene vlade koje zastupaju nacionalne interese, uključujući mađarsku vladu".

Orban je naveo i da su migracije samo sredstvo u "Soroševom planu" s ciljem slabljenja nacionalnih država i eliminisanja hrišćanske kulture jednom za svagda.

"Od toga moramo da odbranimo Mađarsku", zaključio je Orban, dodavši da Sorošev plan u velikoj meri ugrožava bezbednost, pri čemu je podsetio na česte terorističke napade, porast kriminala i nasilja nad ženama i novi talas antisemitizma u evropskim zemljama koje su naklonjene migracijama.

Kurir.rs/Tanjug

Foto:Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...