Holandski sud zabranio pedofilsko udruženje

Holandski sud zabranio pedofilsko udruženje

Planeta -
U saopštenju sud navodi da je to udruženje pretnja za javni red zato što "veliča seksualni kontakt (odraslih i dece) i predstavlja ga kao nešto što treba da bude normalno

HAG - Sud u holandskom gradu Asenu zabranio je danas jedno pedofilsko udruženje uakzavši da se promocijom seksualnih kontakata između odraslih i dece krše opštepriznate moralne vrednosti. Sud je naredio da se odmah raspusti udruženje zvano Martejn (Martijn).

U saopštenju sud navodi da je to udruženje pretnja za javni red zato što "veliča seksualni kontakt (odraslih i dece) i predstavlja ga kao nešto što treba da bude normalno prihvaćeno". Ta grupa je prošlog meseca saopštila da sud ne bi trebalo da odgovori na zahtev javnog tužioca za zabranu, ističući da ona nikad nije počinila neko krivično delo.

Ta organizacija je nastojanja da je zbrane ocenila kao napad na slobodu izražavanja. "Naivno je verovati da će se zabranom Martejna učiniti da pedofili nestanu", navela je grupa sa 60 članova u Holandiji. Tužioci koji su tražili zabranu rekli su da su zadovoljni. Oni su rekli da zabrana pomaže Holandiji da ispuni međunarodne obaveze i zaštiti decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track