(VIDEO) TRAŽI SE RUSKI PREDSEDNIK: Ovaj oglas je iznenadio milione, a uslovi za zaposlenje nisu strogi
Foto: Profimedia

čekaju se prijave

(VIDEO) TRAŽI SE RUSKI PREDSEDNIK: Ovaj oglas je iznenadio milione, a uslovi za zaposlenje nisu strogi

Planeta -

U Rusiji se pojavio nesvakidašnji oglas i to za mesto predsednika države. U opisu stoji da će kandidat biti izabran prema rezultatima izbora 2018. godine.

Popularni sajt za traženje posla "Superjob" je objavio da za radno mesto "Predsednik Ruske Federacije" mogu da konkurišu kandidati iznad 35 godina, da pol, obrazovanje i iskustvo nisu bitni.

Čovek koji se prijavljuje za ovakav posao mora biti društveno aktivan i patriota. Idealni kandidat, nastavlja "Superjob", treba da ima rusko državljanstvo bar poslednjih 10 godina, mora da zna bar jedan strani jezik i da bude spreman za česta službena putovanja. Među obavezama je potpisivanje državnih zakona, međunarodnih sporazuma, amnestija i mnogo toga drugog.

Radnik na toj poziciji može koristiti službeni avion, stan, vikendicu, ličnu kancelariju u Kremlju i besplatan prevoz na relaciji kuća-posao. Rukovodstvo sajta kaže da je ovakav oglas uoči predsedničkih izobra za njih već tradicija. "Mi samo želimo da podsetimo na to da je pozicija predsednik države takođe radno mesto“, kažu u kompaniji. "I milioni Rusa mogu konkurisati za to radno mesto... i čak biti izabrani."

Kurir.rs/Russia Beyond

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track