(FOTO) MUGABE SE POJAVIO U JAVNOSTI PRVI PUT POSLE PUČA I TO ZBOG OVE LEPOTICE: Niko ga nije očekivao na ovom mestu, a evo kako izgleda!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

I DALJE ZAKONITI PREDSEDNIK

(FOTO) MUGABE SE POJAVIO U JAVNOSTI PRVI PUT POSLE PUČA I TO ZBOG OVE LEPOTICE: Niko ga nije očekivao na ovom mestu, a evo kako izgleda!

Planeta -

I dalje zakoniti predsednik Zimbabvea, održao je govor na ceremoniji dodele diploma na univerzitetu u Harareu, što je njegovo prvo pojavljivanje posle političke krize u Zimbabveu.

Na podijumu, Mugabe je zajedno sa prisutnima otpevao himnu, onda je otvorio ceremoniju, a prisutni su aplaudirali. Jedan od svedoka izjavio je za "Rojters" da je Mugabe ispraćen ovacijama nakon govora koji je održao na univerzitetu.

Mugabe je navodno na univerzitet došao kako bi uveličao proslavu diplomiranja ćerke vojnog komandanta Konstantnina Čivenge, Gabrijele.

Državni mediji su objavili danas saopštenje vojske u kom se navodi da traju pregovori sa Mugabeom da se povuče s vlasti i koji "napreduju".

Snage državne odbrane su saopštile da je "značajan napredak ostvaren u njihovoj operaciji istrebljenja kriminalaca oko predsednika Mugabea" i dodale da su uhapsile neke iako su drugi i dalje na slobodi. U saopštenju se navodi da "trenutni kontakt" vojske Zimbabvea "sa glavnokomandujućim predsednikom Robertom Mugabeom napreduje a građani će o ishodu biti obavešteni što je pre moguće".

Kurir.rs/ Sputnjik/ Agencije

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Žene im došle glave! 5 vladara koji su izgubili vlast zbog supruga, a tu su i dva Srbina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track