RUSKI PREDSTAVNIK U UN: Diplomate nam se izvinjavaju zbog rusofobije
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

BORODAVKIN O ODNOSU PREMA RUSIJI

RUSKI PREDSTAVNIK U UN: Diplomate nam se izvinjavaju zbog rusofobije

Planeta -

Diplomate brojnih zemalja, koje imaju misije u sedištu UN u Ženevi i koje dobijaju instrukcije svojih zemalja da podržavaju rusofobiju, na marginama različitih skupova izvinjavaju se zbog tog svog stava, tvrdi stalni predstavnik Rusije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Aleksej Borodavkin.

On je za rusku Izvestiju ocenio da se rusofobija pretvorila u zaraznu bolest u brojnim zapadnim vladama i njihovim diplomatskim službama, prenosi Tas s.

"Među stranim diplomatama ima mnogo inteligentnih ljudi koji su primorani da se usklade sa rusofobskim instrukcijama iz svojih prestonica. Ipak, oni to rade bez posebnog žara i na marginama brojnih skupova izgledaju kao da su na gubitku i izvinjavaju se", rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, postoje i oni kojima je rusofobija osnovni profesionalni pristup.

"Bez obzira koliko rusofobi pokušavaju strateška težina naše zemlje u svetu je takva da hteli-nehteli moraju da razgovaraju i komuniciraju sa nama", rekao je ruski diplomata.

On je naveo da Rusija ima mnogo prijatelja u UN, što potvrđuje i činjenica da se ruski predstavnici često biraju da budu na čelu upravljačkih tela važnih međunarodnih foruma u Ženevi.

"U ovoj godini, Rusija je uspešno predsedavala Svetskom zdravstvenom skupštinom i konferencijom o razoružanju", kazao je on.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track