UBER ZATAŠKAO VELIKI HAKERSKI NAPAD: Ukradeni podaci 57 miliona ljudi
Foto: Profimedia

PLATILI HAKERIMA

UBER ZATAŠKAO VELIKI HAKERSKI NAPAD: Ukradeni podaci 57 miliona ljudi

Planeta -

Uber je priznao da je zataškao hakerski napad tokom koga su ukradeni podaci 57 miliona korisnika i vozača.

Krajem 2016. godine, Uber je bio na udaru hakerskog napada kada je ukradeno 57 miliona imena, mejlova, adresa i telefonskih brojeva, navodi se u saopštenju kompanije.

Uber je čitavu priču zataškao tako što je platio 75.000 dolara hakerima da obrišu informacije.

Za sada još uvek nije prijavljeno da su nečiji podaci zloupotrebljeni, tako da su hakeri obrisali podatke.

"Sigurno se pitate zašto tek godinu dana kasnije pričamo o ovome. I ja se isto pitam, stoga sam sprovela istragu o tome šta se dogodilo i kako smo zataškali priču", kaže izvršni direktor Dara Kosrovšahi.

foto: Foto: AP

Priznaje da je velika greška kompanije što su priču zataškali i nisu obavestili pogođene korisnike da su njihovi podaci ukradeni. Ipak, brzo su reagovali i nakon što su platili hakerima podaci su obrisani.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocodedaplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer

Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Kurir.rs/CNN Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAMONTIRANA, A LOPUŽA! Hitrim potezom devojka ojadila vozača Ubera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track