(FOTO, VIDEO) TRAMP POMILOVAO ĆURKE ZA DAN ZAHVALNOSTI: Dramstik i Višboun neće završiti na jelovniku
Foto: AP

OBIČAJ

(FOTO, VIDEO) TRAMP POMILOVAO ĆURKE ZA DAN ZAHVALNOSTI: Dramstik i Višboun neće završiti na jelovniku

Planeta -

Donald Tramp slavi svoj prvi Dan zahvalnosti kao američki predsednik, pa je tako dobio priliku da pomiluje ćurke u bašti Bele kuće.

Ovaj običaj od 1989. godine neguju američki predsednici. Ipak, ono što je posebno privuklo pažnju na ovoj manifestaciji bile su Trampove ćerke Ivana i Tifani.

Za Dan zahvalnosti Amerikanci jedu ćurku, a tradicija je da se pred predsednika SAD izvedu dve ćurke. On onda jednu javno pomiluje, a drugoj zahvali na hrabrosti što će završiti u rerni. Međutim, na kraju predsednik uvek pomiluje obe životinje.

foto: AP

Tramp je prvo predsedničko pomilovanje dodelio ćurkama Drumstik i Višbon, koje će ostatak života provesti u Virdžiniji. Društvo su mu pravili najmlađi sin Baron i žena Melanija.

Dan zahvalnosti se u Americi slavi četvrtog četvrtka u novembru u čas različitih kultura u SAD.

foto: AP

Mediji prenose da je Ivanka Tramp je uspela da zaseni čak i prvu damu Melaniju.

Naime, prva ćerka se pojavila ubučena u kaput brenda Dolče i Gabana u vrednosti od skoro 3.000 dolara i u suknji od 1.700 dolara, prenosi Dejli Mejl.

foto: EPA

Prva dama ima običaj da nosi odeću poznatih modnih dizajnera kao što su Dolče i Gabana, Ralf Loren i Balmain. Melanija je odlučila da svoje odevanje malo stavi u drugi plan nakon što su se suočila sa javnim kritikama.

Ivanka je na godišnjem pomilovanju ćurki u Beloj kući, događaju koji se održava uoči Dana zahvalnosti, došla u društvu svog muža i dvoje dece, kao i svoje mlađe sestre Tifani.

foto: EPA

Tifani Tramp je ignorisala jesenju hladnoću pa se na prazničnom događaju pojavila u ružičastom kaputiću i golih nogu. Ovakvom pojavom je privukla veliku pažnju.

foto: AP

Tifani je na prvog godine Univerziteta Džordžtaun gde studira pravo. Samim tim što se pojavila na ovoj manifestaciji, očigledno je da će praznik provesti sa ocem u Mar-a-Lagu, kao i sa svojom braćom i sestrom i njihovim porodicama, prenose mediji.

Posle druženja u dvorištu Bele kuće Tramp i Melanija su sa sinom Baronom viđeni na aedromu kako ulaze u avion. Prva porodica se uputila na Floridu gde će provesti Dan zahvalnosti.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track