Najnovije vesti

(VIDEO) FOTOGRAFIJA KOJA OBARA ČUVENI NASA PROGRAM: Ovo je dokaz da  čovek nije kročio na Mesec i da je sve velika prevara?!
Foto: Youtube screenshot/Streetcap1

TEORIJA zaverE

(VIDEO) FOTOGRAFIJA KOJA OBARA ČUVENI NASA PROGRAM: Ovo je dokaz da čovek nije kročio na Mesec i da je sve velika prevara?!

Planeta

Uprkos nepremostivim dokazima o suprotnom, teoretičari zavere već godinama tvrde da se čovek nije spustio na Mesec i da su sletanja bila lažna.

Ta teorija se ponovo pojavila, zahvaljujući novoj "slici" postavljenoj na Jutjubu koja navodi da je poslednje sletanje na Mesec u misiji Apola 17 bilo lažno. 

Video koji prikazuje sliku koja je navodno snimljena u decembru 1972. godine naziva se "Refleksija u viziru". Osoba koja ga je objavila, koristeći korisničko ime Stritkep, tvrdi da postoji odraz nameštene scene na viziru jednog astronauta. Zapis traje 24 sekundu, a Stritkep1 ukazuje na to šta ova osoba veruje da je neko koji ne nosi svemirsko odelo. "Mislio sam da je izgleda malo čudno, pa sam ga slikao pomoću mog softvera", rekao je on u video-snimku.

Po njemu se čini da se na slici vidi  "figura čoveka koji ne nosi svemirsko odelo, nego je obučen kao čovek iz  70-ih godina" i ta slika predstavlja fotografiju misije Apolo 17." Stritkep1 dalje kaže da veruje da se na viziru astronauta vidi čovek sa dugom kosom. "Možete da vidite neku vrsta muškaraca, iz ranih sedamdesetih godina, duge kose, koji nosi neku vrstu prsluka ... i verovatno senku te figure." Komentari na video su podeljeni, a mnogi kažu da je predmet na viziru zaista astronaut koji nosi svemirsko odelo. Drugi se slažu sa Stritkepom1. Apolo 17 je bio poslednja misija NASA programa Apolo i započet je 7. decembra 1972. godine sa komandantom Judžinom Kernanom, pilotom  Ronaldom Evansom i pilotom Lunarog Modula Harisonom Šmitom.

Oni su proveli dve nedelje u svemiru, vrativši se na Zemlju 19. decembra 1972. godine. Apolo 17 je prepoznatljiv iz više razloga, uključujući i činjenicu je to poslednji put da je čovečanstvo prošlo Zemljine niske orbite. To je prva misija bez probnog pilota, sadrži zapis najdužeg boravka na Mesecu, najdužeg pešačenja po mesecu, najveći lunarni uzorak i najduže vreme provedeno u lunarnoj orbiti. Teorije zavere su počele da se pojavljuju od kada je čovek prvi put sleteo na Mesec 20. jula 1969. godine, kada su Nil Armstrong i Baz Oldrin postali prvi ljudi koji su ikada stajali na površini Meseca.

Kurir.rs/Foxnews

Foto: Youtube screeshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...