(VIDEO) KAD PUTIN OBEĆA: Na otkrivanju spomenika caru Aleksandru III, ruski predsednik usrećio studentkinju novinarstva
Foto: Youtube screenshot/Russia Insider

otvoreno

(VIDEO) KAD PUTIN OBEĆA: Na otkrivanju spomenika caru Aleksandru III, ruski predsednik usrećio studentkinju novinarstva

Planeta -

Studentkinja novinarstva Polina koja je došla na ceremoniju okrivanja spomenika ruskom caru Alekandru III nije ni slutila da će joj se ispuniti jedna želja.

Vladimir Putin je učestvovao na ceremoniji otkrivanja spomenika caru mirotvorcu Aleksandru III.

Spomenik je podignut u parku Livadia Palace. Nakon ceremonije, predsednik je imao kratak razgovor sa lokalnim stanovnicima i mladim ljudima.

Među posetiocima je bila i studentkinja novinarstva Polina koju je Putin pošto je saznao šta studira upitao da li bi i kako pisala o ovom spomeniku.

"Skupila bi sve pesme i priče u kojima se spominje Aleksandar III i objavila ih u jednoj knjizi koja bi mogla da bude izložena i na ovom mestu", rekla je Polina i iznenadila se kada je Putin odmah pohvalio njenu ideju.

"Hajde da je odmah realizujemo" rekoa je ruski predsednik i obećao podršku lokalnih vlasti. Spomenik je poklon Ruske unije umetnika. Autor kompozicije je vajar Andrej Kovalčuk, šef Saveza umetnika, Narodni umetnik Rusije. Spomenik je podignut u parku Livadijske palače, gde je kralj Aleksandar III voleo da boravi sa svojom porodicom.

Bronzani spomenik visok četiri metra napravljen je u fabrici na Uralu. Aleksandar III je predstavljen kako sedi, obučen u vojnu uniformu i oslanja se na mač, sa pločom iza njega na kojoj je dvoglavi orao.

Kurir.rs/Rusia Insider

Foto: Youtube screnshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track