(VIDEO) DESILO SE ONO OD ČEGA SU SVI STRAHOVALI! ERUPCIJA VULKANA NA BALIJU: Sela pokrivena pepelom!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

VULKAN OŽIVEO

(VIDEO) DESILO SE ONO OD ČEGA SU SVI STRAHOVALI! ERUPCIJA VULKANA NA BALIJU: Sela pokrivena pepelom!

Planeta -

Vulkan na indonežanskom ostrvu Bali oživeo je u serijama erupcija zbog kojih su neki letovi za ovu popularnu turističku destinaciju bili odloženi, a nekoliko obližnjih sela je pokriveno pepelom.

Vulkan na planini Agung eruptirao je u subotu uveče i tri puta jutros izbacujući pepeo 4.000 metara u vis.

Kako prenosi AP, mračni sivi oblaci kreću se ka susednom ostrvu Lombok u pravcu suprotnom od aerodroma na Baliju odakle su svi zakazani međunarodni i domaći letovi danas bili normalno nastavljeni.

U obližnjim selima stvorio sloj pepela debljine do jednog centimetra, a da policajci i vojnici na tom području nose zaštitne maske.

Kako je agencija ranije prenela, vulkan na indonežanskom ostrvu je u subotu proradio drugi put za nedelju dana, ali zvaničnici su naveli da je nivo upozorenja ostao nepromenjen, jer je erupcija mala.

Nacionalna agencija za katastrofe saopštila je tada da je stub pepela vulkana na planini Agung rastao do 1.500 metara u visinu.

Portparol te agencije Sutopo Purvo Nugroho kazao je da je nivo upozorenja i dalje na drugom nivou, nisu zabeležene seizmičke aktivnosti, a zona isključenja oko vulkana proteže se 7,5 kilometara od kratera.

Oko 25.000 osoba ne može da se vrati u svoje domove od septembra, kada je Agung prvi put dao znake aktivnosti, nakon više od pola decenije mirovanja.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Utroba zemlje divlja! Spektakularni snimak japanskog vulkana iz vazduha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track