RAT ZA BOGATSTVO MASOVNOG UBICE: Mensonov testament oduvao sve njegove žene i decu!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SVE OSTAVIO PRIJATELJU

RAT ZA BOGATSTVO MASOVNOG UBICE: Mensonov testament oduvao sve njegove žene i decu!

Planeta -

Ubica i vođa kulta Čarls Menson prošle nedelje je preminuo u bolnici,a već je poznat i sadržaj njegovog testamenta, a kako se čini, ništa nije ostavio svojim bivšim ženama i deci.

Prema dokumentu, navodno napisanom 14. februara. 2002. godine, Menson je sve ostavio svom prijatelju Metju Robertu. On je zloglasnom ubici počeo da piše 1997. godine.

Veruje se da je Menson, koji je umro u 83. godini života, od prodaje prava na svoju sliku i od udela u zaradi od majica s njegovim imenom zaradio 250.000 dolara, sve to dok je bio u zatvoru.

Robert kaže kako je Mensonu pisao iz znatiželje, a da mu je odgovorio tek pošto mu je poslao 50 pisama. Nastavili su da komuniciraju telefonom, a Mesona je, prvi put u zatvoru posetio 2002. godine. Ostali su u dobrim odnosima, a poslednji put ga je posetio nešto pre Mensonove smrti.

Menson je tokom 1960-ih godina u kalifornijskoj pustinji osnovao zajednicu "Porodica". Smatrao je sebe "reinkarnacijom Hrista" i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojeme bi, po Mensonu, pobedili belci.

On je sa četvoro sledbenika 1971. osuđen na smrt zbog ubistva sedam ljudi u avgustu 1969, među njima i Šeron Tejt, glumice i žene reditelja Romana Polanskog, tada u devetom mesecu trudnoće.

Kazne su im naknadno preinačene u doživotni zatvor Krajem 2014. Menson je zatražio dozvolu da se oženi 26-ogodišnjom Efton Elejn Barton ali od toga nije bilo ništa. Zahtev za uslovnu slobodu mu je odbijen 2012.

Kurir.rs/ Miror

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet stvari koje nista znali o Čarls Mensonu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track