TRAMP POSLAO PORUKU POGREŠNOJ TEREZI MEJ: Imao oštru prepisku sa britanskom premijerkom na Tviteru, pa na kraju napravio grešku
Foto: AP

TVITERAŠI

TRAMP POSLAO PORUKU POGREŠNOJ TEREZI MEJ: Imao oštru prepisku sa britanskom premijerkom na Tviteru, pa na kraju napravio grešku

Planeta -

Donald Tramp, predsednik SAD, imao je oštru prepisku na Tviteru sa britanskom premijerkom Terezom Mej, međutim, da situacija bude još gora, Tramp se obratio potpuno pogrešnoj Terezi Mej.

Sve je počelo kada je Tramp retvitovao zapaljive antiislamske video-snimke koje je postavila Džejda Fransen, zamenica lidera ekstremno desničarske britanske političke stranke "Britanija na prvom mestu".

Jedan od snimaka koji je Tramp retvitovao prikazuje navodnog muslimana kako premlaćuje dečaka u parku. Ovaj video snimljen je u maju u Holandiji i ne radi se uopšte o međurasnom nasilju. Premijerka Tereza Mej kritikovala je Trampa zbog retvitovanja video-snimaka, što predsednik SAD nije mogao da joj oprosti.

foto: EPA/FELIPE TRUEBA

On joj je brže-bolje odgovorio poručivši da bi joj bilo bolje da se fokusira na terorizam u Britaniji.

"Tereza, nemoj da se fokusiraš na mene, fokusiraj se na destruktivni radikalni islamistički terorizam koji se dešava u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nama je dobro", napisao je Tramp.

Međutim, on je poruku poslao na pogrešnu adresu. Obratio se Britanki Terezi Mej Skrivener iz Bognor Ridžisa, koja ima samo šest pratilaca na ovoj društvenoj mreži. Njegova greška je izazvala salvu reakcija na društvenim mrežama.

Kurir.rs/Beta Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track