(VIDEO) PUTNIK SE LEPO SMESTIO U AVION: A onda se šokirao kad je kroz prozor video čime radnik lepi motor!
Foto: Printscreen Daily mail

SMRZO SE OD STRAHA

(VIDEO) PUTNIK SE LEPO SMESTIO U AVION: A onda se šokirao kad je kroz prozor video čime radnik lepi motor!

Planeta -

Putnik je zaseo na svoje mesto u avionu Izidžeta na letu za Nemačku kad je pilot objavio da će malo kasniti zbog hitne popravke motora, a kad je bacio pogled kroz prozor i video kao tehničar popravlja motor, smrzo se od straha.

Tehničar je prvo uklonio staru, izanđalu lepljivu traku, pa je lepo očistio spoj od ostataka lepka i konačno novom lepljivom trakom zalepio motor.

Ova neverovatna majstorija dogodila se na čuvenom međunarodnom aerodromu Shiphol u Amsterdamu.

"Stvarno izgleda kao da je lepljiva traka stavljena iz mehaničkih razloga, a ne čisto izgleda radi", ispričao je šokirani putnik.

Ovo nije prvi put da se u svetskim avio-kompanijama koristi lepljiva traka za popravku aviona, a stručnjaci objašnjavaju da je to posebna aluminijuska lepljiva traka, a ne malo jači selotejp.

"Ona je neverovatno izdržljiva i tako je rastegljiva da se odlično prilagođava širokom spektru temperatura", kaže pilot Patrik Smit i dodaje da je traka za avion veoma skupa - jedna rolna košta više stotina dolara.

"Kad je potrebno, koristimo aluminijumsku lepljivu traku. Uvek je upotrebljavamo u skladu s propisima i nikad ne pravimo kompromis nauštrb bezbednosti", oglasili su se i iz Izidžeta.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printskrin Dejli mejl

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 avionskih tajni koje putnici ne znaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja