(VIDEO) GORI LOS ANĐELES, VATRA GUTA MILIONSKE VILE: Paris Hilton, Arijana Grande, Gvinet Paltrou, Hajdi Klum... BEŽE IZ DOMOVA!
Foto: Printscreen Twitter

evakuisano 200.000 ljudi

(VIDEO) GORI LOS ANĐELES, VATRA GUTA MILIONSKE VILE: Paris Hilton, Arijana Grande, Gvinet Paltrou, Hajdi Klum... BEŽE IZ DOMOVA!

Planeta -

Požari koji besne u južnoj Kaliforniji stigli su i do Los Anđelesa, zbog čega više od 200.000 hiljada ljudi moralo da napusti domove. Evakuisana je i elitna četvrt Bel Er, u kojoj vatra preti hiljadama kuća u vlasništvu holivudskih zvezda.

"Proživljavamo teške dane, ali oni su ujedno i svedočanstvo o izdržljivosti našeg grada", prokomentarisao je gradonačelnik Losa Anđelesa Erik Garčeti.

" Najveća opasnost preti ljudima u Los Anđelesu, drugom po veličini gradu Sjedinjenih Država koji ima četiri miliona stanovnika, evakuisali smo 150.000 stanovnika na severu grada", dodao je Garčeti.

Vatra preti da uništi raskošne vile na Bel Eru u vlasništvu Paris Hilton, Gvinet Paltrou, Riz Viterspun, Dženifer Garner, Mari Šriver i Hajdi Klum, zbog čega su slavni vlasnici morali da se evakuišu.

Na području Los Anđelesa i okoline hara požar nazvan Tomas koji se munjevito proširio za samo dva dana i u sredu je bio van kontrole. Vatrogasci su saopštili da je požar trenutno četiri puta veći od površine Menhetna.

Neka od najpoznatijih holivudskih imena poslednja dva dana proživljavaju pravu dramu. Model i supruga američkog pevača Džona Ledženda, Krisi Tajgen, napisala je na Tviteru da je zajedno s ćerkicom Lunom napustila dom, ali da je sreća da niko nije povređen.

Planetarno popularna pop-senzacija Arijana Grande obožavaoce je obavestila da su njeni ljubimci sada na sigurnom i da je uspela da se evakuiše iz svoje vile.

Vatrogasci su opkolili i kuću pokojnog pevača Džonija Keša, čije imanje je zahvatila vatra, ali još se ne zna da li je ono uništeno. Jedna od stanovnica elitne četvrti u kojoj kuće koštaju u proseku oko 3,3 miliona dolara snimljena je kako uz pomoć vatrogasaca ukrcava stvari u svoj skupoceni "bentli".

Televizijske mreže su prikazale Bel Er u kojoj slavne osobe i milijarderi, među kojima biznismen Ilon Mask i pop zvezda Bjonse, imaju vile vredne više miliona dolara.

Kako navodi mreža NBC, gori i imanje medijskog magnata Ruperta Merdoka s vinogradom, vredno 30 miliona dolara. Pevač Lionel Riči je otkazao je koncert u Las Vegasu kako bi pomogao u evakuaciji bivše supruge.

HBO je prekinuo snimanje druge sezone svoje serije Vestvorld, koja se snimala u okolini Los Anđlesa, a isto je uradio i CBS sa serijom S.W.A.T.

Glumica Eva Longorija je na Instagramu objavila dramatičan post o trenutnoj situaciji u Kaliforniji.

. Napisala je kako se trenutno nalazi u Njujorku i da joj život nije ugrožen, a da će vredne stvari iz kuće da iznese njen brat. Ona je zamolila i da se svi mole za vatrogasce i ljude koji sada proživljavaju najteže dane.

Oglasila se i bogata naslednica Paris Hilton koja je takođe evakuisana iz svog doma, i napisala da su njeni brojni psi smešteni na sigurno. Hrabrim vatrogascima zahvalila se i Kim Kardašijan.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEBA SE GUŠI, A POLICAJAC STIŽE U POSLEDNJI ČAS! Dramatični snimak spasavanja novorođenčeta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track