SAKAŠVILI POČEO ŠTRAJK GLAĐU U PRITVORU: Čeka ga deportacija?
Foto: EPA

PONOVO UHAPŠEN

SAKAŠVILI POČEO ŠTRAJK GLAĐU U PRITVORU: Čeka ga deportacija?

Planeta -

Mihail Sakašvili, bivši predsednik Gruzije i lider ukrajinske opozicije, započeo je štrajk glađu nakon što je ponovo uhapšen u Kijevu, prestonici Ukrajine.
Sakašvili je vest o hapšenju objavio na Fejsbuku, a potvrda je stigla i od Jurija Licenka, glavnog tužioca Ukrajine.

Sakašvilijev advokat je potvrdio da je on započeo štrajk glađu i kazao je da je bivši predsednik Gruzije demantovao "lažne optužbe" iznete protiv njega.

"Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija", navodi se na Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici, i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje.

Veruje se da bi ukrajinske vlasti mogle da donesu odluku o deportaciji Sakašvilija.

Tokom noći između petka i subote više od stotinu pristalica Sakašvilija okupilo se u blizini pritvorskog centra. Njegove pristalice su se ranije sukobile s policijom, koja je pokušala da ga po drugi put uhapsi, u kampu koji su demonstranti postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu.

Ukrajinska policija je u utorak privela Sakašvilija u njegovom stanu, ali je on pobegao uz pomoć demonstranata koji su se okupili u znak protesta. Neredi u Kijevu su probudili strah da bi Ukrajina mogla da se suoči s najžešćom političkom krizom otkako je 2014. godine izbila revolucija.

Kurir.rs

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SVETSKA EKSKLUZIVA: Sakašvili za Kurir otkriva šta mu je sledeći potez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track