(VIDEO) PROGLASIO POBEDU I DOŠAO PO SVOJE LJUDE: Putin doleteo u Hmejmim i naredio ruskim trupama da se pakuju
Foto: Printscreen

NEOČEKIVANA POSETA

(VIDEO) PROGLASIO POBEDU I DOŠAO PO SVOJE LJUDE: Putin doleteo u Hmejmim i naredio ruskim trupama da se pakuju

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin zaprepastio je javnost danas kad je iznenada sleteo u rusku vojnu bazu Hmejmim i naredio ruskoj armiji da počne da se povlači iz Sirije.

Povlači se veći deo trupa, dok će nešto vojske ostati u toj bazi u provinciji Latakiji.

"Naređujem Ministarstvu odbrane i načelniku generalštaba da započne povlačenje ruske vojske na stalne lokacije", izjavio je Vladimir Putin pred ruskim vojnicima.

"Ruski vojnici se vraćaju kući kao pobednici. Ruske vazduhoplovne snage briljantno su obavile posao u Siriji. Ruska i sirijska vojska porazile su najsnažniju organizaciju međunarodnih terorista za samo dve godine", kazao je u Hmejmimu predsednik Rusije, kog je u toj ruskoj bazi dočekao i predsednik Sirije, Bašar al Asad.

"Ukoliko teroristi ponovo podignu svoje glave, napašćemo ih na način koji do sada nisu videli. Nikada nećemo zaboraviti poginule i gubitke pretrpljene u borbi protiv terorizma u Siriji i Rusiji", rekao je Putin i dodao da ti gubici neće naterati Rusiju da digne ruke i povuče se jer to nije njena nacionalna karakteristika.

"Naprotiv, to sećanje će nam dati dodatnu snagu da se to apsolutrno zlo - međunarodni terorizam iskoreni", rekao je Putin.

"Sačuvan je suverenitet i teritorijalni integritet Sireje. Rusija će ostati prisutna u svoje dve stalne baze u Siriji: u Hmejmimu i Tartu. Ostaje da radi i Centar za pomirenje, jer su stvoreni uslovi za političko pomirenje pod okriljem UN, kao i za povratak izbeglica", konstatovao je Vladimir Putin.

"Zadatak borbe protiv naoružanih bandita ovde u Siriji, zadatak koji je bilo neophodno rešiti uz pomoć obimnog korišćenja oružanih sila, većim delom je rešen i rešen je spektakularno. Čestitam vam", rekao je Putin okupljenim vojnicima u bazi Hmejmim.

"Domovina vas čeka. Srećan vam put i hvala vam", rekao je Putin vojnicima.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Россия 24

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track