MAJKA MONSTRUM: Sinčić (3) se u dvorištu smrzao na smrt dok je ona nadrogirana spavala s momkom u kući
Foto: Facebook/Jamie Basinger

ima i drugo dete

MAJKA MONSTRUM: Sinčić (3) se u dvorištu smrzao na smrt dok je ona nadrogirana spavala s momkom u kući

Planeta -

Jedna majka je priznala da je dozvolila da se njen trogodišnji sin smrzne napolju i umre, dok je ona, nadrogirana, spavala u kući.

Džejmi Bejsinger se izjasnila da je kriva za nenamerno ubistvo Lendina Meltona. Očekuje se da će ta 24-godišnjakinja da provede između 19 i 32 meseca u zatvoru.

Kazna je rezultat nagodbe s tužilaštvom u Morgantonu u Severnoj Karolini. Njena majka je rekla da je ovo nešto sa čim će Džejmi morati da živi do kraja života.

"Biće to borba i za nju i za sve nas", rekla je njena majka i dodala da još uvek postoje neka neodgovorena pitanja o smrti trogodišnjaka.

Lendin je pronađen mrtav 15. marta kada ga je jedna od komšinica videla kako leži na tremu i pozvala policiju.

Tužiteljka Mišel Lipert rekla je da je odmah stigla na mesto zločina i pokucala na vrata kuće u kojoj je živela Džejmi. Otvorio je nezin dečko Džošua Stefej. On je zatim otišao po Džejmi. Oboje su kasnije priznali da su pušili met dva dana pre Lendinove smrti, a noć pre toga i marihuanu.

Njen advokat, Frenk Vebster, rekao je da je Džejmi sarađivala s vlastima jer je i sama tražila odgovore, a bila je i jako tužna i pogođena zbog sinovljeve smrti. Na sudu je rekla da ne razume šta se desilo i da joj ništa nema smisla. Dečak je pre smrti pokušao da uđe u kuću.

‘Kad se to desilo, kad je videla da Lendin leži na tremu, slomila se, počela da plače i pala na pod. Posle toga uopšte nije prestala da plače", rekao je advokat.

Ali, otisci prstiju na staklenim vratima otkrili su da je dečak pokušao da uđe u kuću pre nego što je umro, što znači da je Džejmino zanemarivanje dovelo do njegove smrti. Tužioci tvrde i da je dečak imao krvi na licu, iako obdukcija nije pokazala nikakve znakove traume.

Dečak je došao da živi sa majkom samo nekoliko nedelja pre toga, nedugo posle svog trećeg rođendana.

Pre toga je živeo s Brendom Bejsinger, svojom bakom i Džejminom majkom. Da Jamie i njen dečko nisu koristili droge, dečakova smrt bi se vodila kao nesreća.

Njih dvoje su u novembru odbili nagodbu rekavši da nisu krivi, ali su ipak priznali kada se zajednica okrenula protiv njih. Uz zatvorsku kaznu, Bejsinger će morati da odsluži i 72 sata društveno korisnog rada i da sluša naređenja suda kada je reč o njenom drugom detetu.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Facebook/Jamie Basinger

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEBA SE GUŠI, A POLICAJAC STIŽE U POSLEDNJI ČAS! Dramatični snimak spasavanja novorođenčeta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track