(VIDEO) KRIJU GA KO ZMIJA NOGE: Za ovaj program Pentagon nije želeo da ikad saznamo!
Foto: Printscreen Facebook/New York Times

TAJNA

(VIDEO) KRIJU GA KO ZMIJA NOGE: Za ovaj program Pentagon nije želeo da ikad saznamo!

Planeta -

U 600 milijardi dolara teškom budžetu SAD su i 22 miliona namenjena za Program za naprednu identifikaciju pretnji iz vazduha, a taj podatak Pentagon je tako dobro sakrio da ne bi obelodanio da intenzivno istražuje NLO!

Taj program postoji godinama, tvrdi Njujork tajms na osnovu podataka koje je dobio od službenika Ministarstva obrane SAD, razgovora s osobama koje su učestvovale u programu i zapisa do kojih su došli.

Program je vodio vojni obaveštajac Luis Elizondo, a Ministarstvo nikad ranije nije priznalo da program postoji. Ipak, postoje tvrdnje da je program u poslednjih pet godina nastavio da istražuje slučajeve koje su im prijavljivali službenici iz raznih delova Pentagona.

Delovi programa i dalje su tajni, ali sad se saznalo da je pokrenut 2007. godine i da je na njemu najviše insistirao demokrata Hari Rejd. Najveći deo novca otišao je firmi istraživanje koju je vodio njegov prijatelj, a koji trenutno s NASA radi na proizvodnji nove svemirske letelice. Radi se o Robertu Bigalou, koji je na CBS-u jednom prilikom izjavio kako je apsolutno uveren da vanzemaljci postoje i da su NLO posetili Zemlju.

Baš sa Bigaluovom firmom su ljudi iz spomenutog programa stvorili dokumenta koji opisuju različita viđenja letelica, koje su se kretale jako brzo, bez vidljivih znakova pogona, ili koje su lebdele.

U sklopu programa istraživani su i različiti snimci nepoznatih objekata koji su se susretali s američkim vojnim letelicama. Među njima je i snimak ovalnog objekta veličine putničkog aviona, koji su snimila dva američka lovca, koja su poletela s nosača "Nimic" pokraj obale San Dijega 2004. godine.

foto: Printscreen YouTube/Nature Video

Sara Siger: To što ne znamo poreklo objekta ne znači da je on NLO

U istom tekstu je i izjava Sare Siger, astrofizičarke sa MIT, koja je rekla da to što je poreklo objekta nepoznato ne znači da je objekat s druge planete ili iz druge galaksije. Sumnjičav je i Džejms E. Oberg, bivši inženjer NASA za svemirske brodove i autor 10 knjiga o letu u svemir, u kojima je raskrinkano nekoliko navodnih viđenja NLO. Oberg upozorava da je percepcija varljiva, ali da podržava program jer "možda otkriju biser".

Iz Pentagona su rekli da je program ugađen 2012. godine jer postoje važnije stvari, ali Elizondo tvrdi da je tada samo vlada prestala da finansira program, ali da je on opstao.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printskrin Fejsbuk/Njujork tajms

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track