ASAD OPLEO PO UJEDINJENIM NACIJAMA: Za razliku od ruskih, vaši mirovni pregovori nisu doneli ništa! A evo šta je rekao o FRANCUSKOJ!
Foto: EPA/SANA

nezadovoljan

ASAD OPLEO PO UJEDINJENIM NACIJAMA: Za razliku od ruskih, vaši mirovni pregovori nisu doneli ništa! A evo šta je rekao o FRANCUSKOJ!

Planeta -

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je danas da trogodišnji mirovni pregovori pod pokroviteljstvom UN nisu dali nikakve rezultate.

Asad je rekao novinarima posle neuspeha poslednje runde pregovora sirijske vlade i opozicije u Ženevi da "opozicija ne predstavlja nikoga" i da je samo "glasovni fenomen".

S druge strane, predsednik Sirije je pohvalio mirovne pregovore u organizaciji Rusije. Sirijski predsednik danas je žestoko napao i Francusku, optuživši je da "podržava terorizam" i ocenivši da ta zemlja "nema prava da priča o miru" u Siriji.

foto: EPA/SANA

"Francuska je barjaktar podrške terorizmu u Siriji od prvih dana sukoba. Ona nije u poziciji da daje ocene mirovne konferencije", rekao je Asad posle sastanka s delegacijom ruskih zvaničnika i poslovnih ljudi. Pariz od 2011. pruža podršku pobunjenicima u Siriji.

Ta izjava je data nekoliko dana pošto je Pariz optužio vladu u Damasku da je "opstruirala" poslednju rundu mirovnih pregovora u Ženevi, koja je propala.

"Oni koji podržavaju terorizam nemaju pravo da pričaju o miru i nemaju pravo da se mešaju u sirijske unutrašnje stvari", naveo je Asad.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA/Sanamir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja