(VIDEO) ZBOG OVOG NAPADA ZAVRŠILA U ZATVORU: Palestinka udarala i šutirala izraelske vojnike
Foto: Youtube/Printscreen

PROVOKACIJA

(VIDEO) ZBOG OVOG NAPADA ZAVRŠILA U ZATVORU: Palestinka udarala i šutirala izraelske vojnike

Planeta -

Palestinka Ahed Tamimi (17) uhapšena je kada je snimak kako gura i udara izraelske vojnike postao viralan na društvenim mrežama.

Porodica Palestinke, aktivistkinje Ahed Tamimi, potvrdila je da je ona uhapšena nakon što je vikala na izraelske vojnike, gurala ih i udarala u nameri da ih otera sa svog imanja.

Video je snimljen u petak, a prikazuje kako nekoliko žena gura i udara izraleske vojnike, koji nisu reagovali. Snimak se proširio na društvenim mrežama. Nešto kasnije, Ahed je uhapšena.

Incident se dogodio na okupiranoj Zapadnoj obali odmah nakon sukoba vojnika s palestinskim demonstrantima, koji su iskazivali nezadovoljstvo zbog toga što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Poznata mlada aktivistkinja je 2015. godine stigla na naslovnice nakon što je pokušala da spreči hapšenje njenog brata, koji je bacao kamenje na izraelske vojnike. Ahed je ugrizla vojnika za ruku. Posle tog događaja je zajedno sa svojom porodicom upoznala palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track