Najnovije vesti

(VIDEO) HEJLI ZAPRETILA UN: Zapamtićemo ovaj dan, odluku SAD ništa neće promeniti
Foto: EPA

OBUSTAVIĆE FINANSIRANJE

(VIDEO) HEJLI ZAPRETILA UN: Zapamtićemo ovaj dan, odluku SAD ništa neće promeniti

Planeta

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila je danas da će SAD "zapamititi dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje", istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu.

Ona je, na vanrednom sastanku Generalne skupštine UN, zapretila državama članicama UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje ukoliko Generalna skupština usvoji rezoluciju kojom se odluka američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela proglasi "ništavnom i nevažećom".

 

foto: EPA

 

Hejli je naglasila da "nikakvo glasanje u Ujedinjenim nacijama neće ni u čemu promeniti" odluku SAD da premesti svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim, dodavši da će ta odluka biti sprovedena "jer je ispravna".

 

foto: EPA

 

"Sjedinjene Američke Države će zapamtiti ovaj dan kad su napadnute u Generalnoj skupštini samo zbog toga što su ostvarile svoje pravo koje imaju kao suverena zemlja", poručila je ona.

 

Kako je istakla, SAD će se toga setiti i kada budu ponovo pozvane da daju najveći svetski doprinos Ujedinjenim nacijama.

 

"I setićemo se toga kada nas mnoge zemlje budu pozvale, kao što to često čine, da plaćamo još više i da upotrebimo svoj uticaj u njihovu korist", upozorila je Hejli.

 

Kako je zaključila, današnje glasanje "će uticati na način na koji Amerikanci gledaju na UN i na zemlje koje ne poštuju SAD u UN".

 

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...