KIM ZAPRETIO: Postajemo najmoćnija nuklearna i vojna sila, imaćemo najrazornije oružje poznato čoveku!
Foto: AP

Kune se u najnapredniju tehnologiju

KIM ZAPRETIO: Postajemo najmoćnija nuklearna i vojna sila, imaćemo najrazornije oružje poznato čoveku!

Planeta -

Kim Džong-un se zarekao da će Severna Koreja postati „najmoćnija nuklearna i vojna sila“, sa najnaprednijim nuklearnim naoružanjem poznatim čoveku.

„Vrhovni vođa je definisao dugoročne ciljeve, strateške zadatke koje je potrebno postići radi razvoja industrije odbrane, dao je uputstva da dalje unapredimo svoju zemlju i postanemo najveća svetska nukelarna i vojna sila“, rekao je u trećem licu lider Severne Koreje članovima Kongresa.

Naučnici i radnici će nastaviti da razvijaju i proizvode što više „najnaprednijeg oružja i opreme“ kako bi „ojačali nuklearnu silu po kvalitetu i kvantitetu“, rekao je Kim Džong-un, a citira Centralna korejska novinska agencija.

„Oni koji su na polju odbrambene nauke najdoslednije i najsavršenije izneli plan za izgradnju strateške nuklearne sile, uspešno su testirali “ICBM Hvasong-15” i time ponovo pokazali dostojanstvo i moć naše države širom sveta“, dodao je.

Njima su podeljene medalje, uključujući i najviši orden Severne Koreje, Orden Kima Il-sunga i Orden Kima Džonga-ila.

Pjongjang je sproveo probno lansiranje “Hvasong-15”, u novembru, a veruje se da nova ICBM raketa ima potencijal ne samo da pogodi SAD, već da se pretvori i u biološko oružje tako što bi interkontinentalna raketa bila napunjena antraksom.

Kurir.rs/Fox news

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track