BORIS DŽONSON ŠOKIRAO U MOSKVI: Ja sam rusofil, posvećeni rusofil!
Foto: EPA

otkriće

BORIS DŽONSON ŠOKIRAO U MOSKVI: Ja sam rusofil, posvećeni rusofil!

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji boravi u poseti Moskvi, nazvao je danas sebe "posvećenim rusofilom".

"Ja sam rusofil, posvećeni rusofil", rekao je Džonson na konferenciji za novinare, posle sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim. Džonson je rekao da ima pretke širom sveta - u Nemačkoj, Francuskoj i u Moskvi, preneo je TASS.

"I siguran sam da sam prvi ministar spoljnih poslova u istoriji moje kancelarije, kojeg su nazvali Boris. Tako da nemojte da sumnjate da želim da vidim poboljšanje u odnosima između naših naroda", rekao je Džonson.

Lavrov je, naime, rekao da toliko veruje šefu britanske diplomatije da ga zove Boris u "ruskom stilu".

Britanski Telegraf, međutim, navodi da je Džonson prethodno odbio da precizno odgovori na pitanje da li veruje Lavrovu ili ne, iako je šef ruske diplomatije rekao da mu Džonson veruje.

Telegraf tvrdi da se Džonsonova poseta Moskvi pretvorila u međusobno optuživanje dvojice ministra kada su Rusi rekli da je on izmislio optužbe za navodno mešanje Rusije u Bregzit.

Pred novinarima i diplomatama, Džonson i Lavrov su jedan drugog optuživali za nepoštenost, a Lavrov je tvrdio da nije bilo pokušaja da se "skrene s puta" britanski demokratski proces pomoću sajber napada.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR TV VESTI! SRBIJA NE ODUSTAJE OD MLADIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja