(VIDEO) RUSI PREDSTAVILI RATNI MEGABROD: Ivan Gren na gađanju pokazao zašto ga treba izbegavati!
Foto: Youtube Screenshot/Telekanal Zvezda

efikasno

(VIDEO) RUSI PREDSTAVILI RATNI MEGABROD: Ivan Gren na gađanju pokazao zašto ga treba izbegavati!

Planeta -

U Baltičkom moru, najnoviji ruski ratni brod, Ivan Gren, uspešno je sproveo prvo bojevo gađanje i proveru pomorske artiljerije.

Ivan Gren je jedan i po puta veći od svojih prethodnika, a može da preveze dva do tri puta više marinaca, oklopnih transportera ili tenkova. Još jedna karakteristika ovog broda je palubna avijacija. Po prvi put na brodu ovog tipa nalaze se helikopteri koji su smešteni u hangaru. Jurišni helikopteri Ka-29 su najvažniji deo naoružanja velikog amfibijskog broda.

Za samo nekoliko minuta, on može preneti mobilnu grupu za napad na bilo koju željenu tačku. Odmah po završetku, na brodu će biti podignuta zastava Sv. Andreja. Brod je napravljen u skopu projekta razvoja velikih brodova 11711, koji su se dobro pokazali u decenijama službe u floti.

Naoružanje broda će uključivati univerzalni brodski artiljerijski sistemi AK-176M i AK-630M. Takođe, kako bi uništio ciljeve na obali pružio zaštitu pri sletanju helikoptera, BDK je opremljen sa dva brodska raketna sistema A-215 Grad-M koji imaju domet od oko 20 km. Na palubi BDK-a nalazi se jedan helikopter za pretragu i spašavanje Ka-27 ili transportni-borbeni helikopter Ka-29. Takvi brodovi mogu imati da nose do 13 tenkova ili do 36 borbenih pešadijskih ili oklopnih vozila, kao i grupe desantno-jurišnih jedinica.

Kurir.rs/Glas Moskve

foto: Youtube Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nimic vs Kuznjecov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track