KRALJEVSKI PAR U PROBLEMU! Princ Hari pravi spisak zvanica za venčanje, ali ima dilemu: Obama ili Tramp?
Foto: AP, Foto: AP

KOGA POZVATI?

KRALJEVSKI PAR U PROBLEMU! Princ Hari pravi spisak zvanica za venčanje, ali ima dilemu: Obama ili Tramp?

Planeta -

Britanski princ Hari i njegova verenica Megan Markl rekli su prijateljima da žele da pozovu bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel na svoje venčanje 19. maja, međutim britanska vlada se zalaže da to ne učine kako ne bi naljutili aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.

Kako se navodi, odnosi Britanije sa Trampovom Belom kućom pali su na najniži nivo od kako je on postao predsednik početkom ove godine, a Tramp ne krije svoje nezadovoljstvo Barakom Obamom, zbog čega se i očekuje da će se naljutiti ukoliko on bude pozvan na prinčevsko venčanje. Takođe, poznato je i da se mladom paru ne sviđa novi američki predsednik, a tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje Megan je na društvenim mrežama objavljivala potcenjivačke komentare o Trampu.

"Hari je jasno stavio do znanja da želi da vidi Obamine na venčanju, što je prouzrokovalo mnogo nervoze. Tramp bi mogao loše da reaguje ukoliko bi se Obama pojavio na venčanju pre nego što se on susretne sa Kraljicom. U toku su razgovori i ministri će morati da odluče. Ukoliko se pozovu na zakon, Hari će jednostavno morati da odustane od toga", rekao je visoki zvaničnik britanske vlade. Međutim, budući da venčanje nije državni događaj, Vlada ima samo konsultativnu ulogu u njegovoj organizaciji, a šefovi države neće biti pozvani. Spisak gostiju se pravi u Bakingemskoj palati, a ne u Odeljenju za kulturu, medije i sport, koji predsedava nacionalnim događajima poput sahrana državnika.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track