OVE TUŽNE VESTI ODJEKNULE SU ŠIROM SVETA: 15 svetskih faca koje su nas napustile u 2017. godini
Foto: Profimedia

zauvek otišli

OVE TUŽNE VESTI ODJEKNULE SU ŠIROM SVETA: 15 svetskih faca koje su nas napustile u 2017. godini

Planeta -

Crni bilans godine koja je za nama ogleda se itekako i u svetu poznatih i uticajni ljudi u svetu. Bez obzira na to što su nas zauvek napustili u 2017. godini, trag koji su ostavili širom sveta toliko je uticajan da su te vesti bile na naslovnim stranama najuticajnijih medija.

1. Malkom Jang

foto: EPA/Guillermo Junquera

Malkom Mičel Jang, osnivač, gitarista i prateći vokal čuvenog hard rok benda AC/DC, preminuo je 18. novembra 2017.

2. Tom Peti

foto: Profimedia

Čuveni američki kantautor, gitarista i producent umro je 2. oktobra od srčanog udara. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri prodao je više od 80 miliona albuma širom sveta, a 2002. godine je uvršten u Dvoranu slavnih rokenrola.

3. Hju Hefner

foto: Profimedia

Osnivač i vlasnik čuvenog magazina Plejboj Hju Hefner preminuo je 27. septembra u 91. godini u Los Anđelesu.

4. Frenk Vinsent

foto: EPA/Peter Foley

Frenk Vinsent, jedan od najpoznatijih negativaca i mafijaša, umro je u 78. godini usled komplikacija nakon operacije na srcu. Zauvek je ostao upamćen po ulogama u seriji "Sopranovi" i flimu "Dobri momci"

5. Džeri Luis

foto: Profimedia

Čuveni američki glumac koga su s pravom zvali "kralj komedije" širom sveta, preminuo je u 91. godini u Las Vegasu, 20. avgusta 2017. godine

6. Sem Šepard

foto: Profimedia

Proslavljeni glumac i dramaturg Sem Šepard umro je u Kentakiju u 73. godini, 27. jula

7. Džon Herd

foto: Profimedia

Iako je glumio u brojnim filmovima, publici u Srbiji bio je najpoznatiji po filmu "Sam u kući". Džon Herd je preminuo u 72 godini, 21. jula 2017.

8. Čester Benington

foto: Profimedia

Čester Benington, pevač bendova Linkin Park i Stoun Templ Pajlots umro je 20 jula. u 41. godini života. Benington je pronađen obešen na rođendan svog dobrog prijatelja Krisa Kornela koji se takođe ubio mesec dana ranije.

9. Martin Landau

foto: Profimedia

Čuveni američki glumac i Oskarovac Martin Landau umro je 15 jula.

10. Helmut Kol

Nekadašnji nemački kancelar, poznat kao čovek koji je ujedinio Nemačku umro je 16. juna 2017.

11. Rodžer Mur

foto: Profimedia

Legendarni Džejms Bond, po čijoj ulozi je Rodžer Mur bio najprepoznatljiviji, otišao je u 90. godini života, 23. maja 2017. godine.

12. Kris Kornel

foto: Profimedia

Kris Kornel, pevač, tekstopisac i osnivač grandž benda Saungarden, obesio se u Detroitu 18. maja u 53. godini. Bio je i član bendova Audioslejv i Templ of D Dog, a njegov glaas bio je proglašen za jedan od najboljih vokala hevi metala.

13. Čak Beri

foto: AP / File

Rokenrol legenda koji je poznat i kao jedan od osnivača tog muzičkog pravca, Čak Beri pronađen je mrtav 18. marta u 90. godini. Smatrao se i tvorcem gitarskog soloa, a njegova aktivna muzička karijera trajala je punih 7 decenija.

14. Robert Majls

Jedno od najpoznatijih imena elektronske i ambijetalne muzike Robert Majls preminuo je u 47. godini života, 9. maja. Bio je veoma produktivan muzičar, di-džej i kompozitor i smatra se osnivačem drim haus žanra.

15. Gorden Kej

foto: Profimedia

Glumac Gorden Kej, čija je životna uloga Rene iz komedije "Alo, alo" umro je u 75. godini 23. januara.

16. Čarls Menson

Osoba čije je smrt takođe bila na naslovnim stranama svih svetskih medija u 2017. je i Čarls Menson, ali njega ne ubrajamo u "svetske face". Njabrutalniji americki serijski ubica i voda sekte, umro je 19. novembra. Poznat po istetoviranom kukastom krstu na čelu, Menson je smatrao sebe "reinkarnacijom Hrista". U zatvoru je proveo više od 40 godina.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track