(FOTO) NEMA SLAVLJA BEZ NJEGA: Tramp opet zaštitni znak kineske Nove godine
Foto: Twitter Printscreen, AP

Trampas

(FOTO) NEMA SLAVLJA BEZ NJEGA: Tramp opet zaštitni znak kineske Nove godine

Planeta -

Kina se polako priprema za narednu Lunarnu Novu Godinu, koja će proteći u znaku psa, a u to ime postavljena je i statua koja, kao i prošle godine, izrazito nalikuje na američkog predsednika Donada Trampa.

Statua psa koji se mršti i pokazuje prstom uvis, što je jedan od Trampovih zaštitnih znakova, ima istu zlatnu boju kose kao i američki predsednik. Da ne bude zabune pas takođe nosi crvenu kravatu, iako je mnogo kraća od onih koje obično nosi Tramp.

Kineski list "Pipls dejli" pozdravio je postavljanje statue uz reči "Dobrodošlica Tramp-psu".

Statua je postavljena u glavnom gradu severne provincije Šanši, Taijuanu, uoči Nove godine, koja po kineksom kalendaru pada 16. februara. Kako piše "Gardijan", i prošle godine je postavljena statua koja je podsećala na Trampa, ali je tada bila skulptura petla.

Kineski zodijak obuhvata 12 godina, a svaku predstavlja druga vrsta životinje. Tramp je rođen 1946. godine, koja je protekla u znaku psa kao što će biti i 2018. godina. To ipak nije dobra vest, jer po kineskom verovanju svaku osobu rođenu u tom znaku pratiće loša sreća. Ljudima se obično savetuje da budu oprezni tokom godine u njihovom znaku, pošto ih navodno čekaju velike zamke.

Tramp je često kritikovao Kinu i optuživao je za nefer uslove trgovine. Od preuzimanja funkcije ipak je ublažio retoriku, a o kineskom predsedniku Siju Đinpingu često je imao pohvalne reči.

Međutim, iz tržnog centra ispred kojeg postavljena, rečeno je da statua nije napravjena sa idejom da predstavlja američkog predsednika.

"To je samo sladak pas sa kojim naše mušterije mogu da se slikaju", rečeno je iz tržnog centra.

Kurir.rs/Guardian

Foto: Twitter Printscreen/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KO RADI TAJ I GREŠI! EVO, U STVARI, KAKO IZGLEDA KADA MI PRAVIMO PROGRAM! Spremite se za smeh do suza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track