DOČEK SA POLICAJCIMA: Neviđene mere bezbednosti za novogodišnju noć širom Evrope
Foto: AP

očekivano

DOČEK SA POLICAJCIMA: Neviđene mere bezbednosti za novogodišnju noć širom Evrope

Planeta -

Na trgovima evropskih gradova pregledaće se torbe, a biće zabranjeno i točenje alkohola.

Širom Evrope bit će uvedene jače mere bezbednosti uoči proslava Nove godine tako da oni koji misle da isprate staru godinu na ulicama evropskih prestolnica mogu da očekuju pregled torbi i druge provere kako bi se izbegli mogući teroristički napadi.

Pariz šalje gotovo 8000 policajaca i vojnika na ulice kako bi francuska prestolnica bila sigurna, saopštila je danas policija. Svrha mera nije samo da spreče moguće terorističke napade nego i nerede.

Francuska policija posebno će držati na oku Jelisejska polja, gde je na snazi zabrana točenja alkohola, a biće postavljene i betonske prepreke kako bi se sprečio ulazak automobila. Takođe će biti pregledane torbe svima koji tamo odluče da dočekaju Novu godinu.

Širom zemlje biće raspoređeno ukupno 99.000 policajaca i vojnika, saopštilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Severni nemački grad Hamburg nedavno je postavio nove sigurnosne kamere koje omogućuju policiji da brzo reaguje u slučaju potrebe.

Londonska policija je objavila da građani mogu da očekuju naoružane policajce i prepreke za vozila u središtu grada.

Međutim, te mere nisu rezultat informacija obaveštajnih službi, rekao je portparol Fil Langvorti dodajući da se one planiraju već mesecima.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track