(FOTO, VIDEO) NAJLEPŠI DOČEK NOVE GODINE: 450 bračnih parova reklo sudbonosno da u Džakarti
Foto: AP

sa srećom

(FOTO, VIDEO) NAJLEPŠI DOČEK NOVE GODINE: 450 bračnih parova reklo sudbonosno da u Džakarti

Planeta -

Nekoliko stotina parova iz Indonezije proslavilo je novogodišnju noć ulaskom u bračne vode, na kolektivnom venčanju organizovanom u prestonici Džakarti.

Skoro 450 parova okupilo se ispod velikog šatora u centru Džakarte samo nekoliko časova pre ponoći.

Tu su se, u prisustvu porodica, prvo pomolili, a potom i potpisali venčane listove.

1 / 7 Foto: AP

"Želeli smo nezaboravno iskustvo i veoma smo srećni što smo odlučili da u ovom učestvujemo" rekla je 38-godišnja nevesta Hartiningiš, dok su se iz pozadine čuli zvuci tradicionalne i pop muzike.

Njen suprug, Riki Ranga (30), kazao je da su zahvalni gradskim vlastima što su omogućili ovakvu vrstu kolektivnog venčanja.

Mnogi parovi su bili "upareni" i po bojama odeće, noseći tradicionalnu indonežansku odeću, a među mladoženjama bilo je i onih koji su kod sebe imali tradicionalni bodež, poznat kao keris, prenosi Rojters.

Guverner Džakarte Anise Basvedan čestitao je svima koji su sklopili brak i najavio da će grad od sada svake novogodišnje noći organizovati ovaj događaj.

"Planiramo ovo da radimo svake godine", kazao je Basvedan, pošto je pozirao pred fotografima zajedno sa tek venčanim parovima.

Bezbednost je bila pojačana na mestu održavanja venčanja koje se nalazi na samo nekoliko metara od mesta gde su u januaru prošle godine ekstremisti povezani sa Islamskom državom izvršili napad usmrtivši četiri osobe.

Za novogodišnje praznike u Džakarti i drugim delovima zemlje angažovano je na desetine hiljada pripadnika vojske i policije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track