(VIDEO) TRAGEDIJA U SIDNEJU: Britanski milijarder s porodicom pošao avionom na novogodišnji vatromet pa se survao u reku
Foto: Twitter/Printscreen

Jezivo

(VIDEO) TRAGEDIJA U SIDNEJU: Britanski milijarder s porodicom pošao avionom na novogodišnji vatromet pa se survao u reku

Planeta -

Šest osoba je poginulo nakon što se turistički avion australijske kompanije "Sidni siplejns" juče oko tri sata posle podne srušio u reku Hoksberi, severno od Sidneja.

Stradali su britanski milioner i direktor kompanije "Kompas grupa" (Compass group, najveća ketering kompanija na svetu) Ričard Kazins (58), njegova verenica Ema Bouden (48) i njena 11-godišnja ćerka Heder, kao i njegovi sinovi iz prvog braka Edvard (23) i Vilijam Kazins (25), i pilot Garet Morgan (44).

Avionska nesreća se dogodila dok je porodica bila na godišnjem odmoru u Australiji, na povratku s ručka u Kotidž Pointu u luku u Sidneju, gde je trebalo da posmatraju čuveni novogodišnji vatromet.

Godine 2015, Kazinsova prva supruga Kerolajn Kazins i majka nastradalih dečaka umrla je od raka šest nedelja nakon što je bolest otkrivena. Komšija Ričarda Kazinsa iz Čiltern Hilsa (Engleska) izjavio je da je, znajući da će umreti, rekla Ričardu da nađe drugu ženu.

"Kerolajnina smrt je bila užasan gubitak za porodicu. Samo što se malo oporavio, čuli smo ovu užasnu vest", rekao je on.

Brat Kerolajn Kazins Ijan Torp kaže da je njegova sestra bila u srećnom braku s Ričardom sve do smrti.

"Uvek je bio nežan i pun ljubavi. Usrećio je moju sestru", rekao je on.

Ričard i njegova nova verenica Ema trebalo je da se venčaju u junu i stanovali su zajedno s Heder u Tutingu, u jugozapadnom Londonu. Ema Bouden je radila u magazinu OK!. Njena koleginica Lisa Birn (47), bivša glavna urednica časopisa, kaže da joj je ćerka Heder bila glavni prioritet.

"Saosećam s njihovim porodicama i prijateljima. Ovo je zaista užasno. Potpuno sam očajna", izjavila je ona.

Kompanija "Sidni siplejns" potvrdila je da je letelica njihova i da sarađuju s policijom na licu mesta.

"Svi u kompaniji su duboko šokirani zbog nesreće i izgubljenih života. Želimo da izrazimo duboko saučešće porodici i prijateljima putnika i pilota koji su tragično nastradali", rekao je direktor Aron Šo i dodao da „smo angažovali sve resurse kako bismo pomogli Policiji Novog Južnog Velsa, Australijskom odboru za bezbednost saobraćaja, Upravi za avio-bezbednost i drugim relevatnim upravama u utvrđivanju uzroka nesreće.“

„Dejli mejl“ navodi da su Pipa Midlton i njen suprug Džejms Metjuz pre sedam meseci putovali istim avionom dok su bili na medenom mesecu.

Kurir.rs/Daily Mail

Foto: Twitter Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track