(VIDEO) FATALNI BELI PRAH: Devet turista verovalo da šmrče kokain, ali u paketu koji je stigao poštom bilo nešto mnogo gore
Foto: Profimedia

sumanuto

(VIDEO) FATALNI BELI PRAH: Devet turista verovalo da šmrče kokain, ali u paketu koji je stigao poštom bilo nešto mnogo gore

Planeta -

Devet mladih turista završilo je u bolnici u gradu Pertu u Australiji nakon što su ušmrkali beli prah za koji su verovali da je kokain.

Troje se još uvek nalazi u kritičnom stanju, a svih devetoro pretrpelo je spazme, paralizu i halucinacije. Beli im je prah greškom stigao poštom, a adresiran je na nekog drugog.

Prema prvim testiranjima, lekari sumnjaju da se u prahu nalazio Hiosin - lek koji se izdaje na recept, a postao je notoran kao droga za silovanje.

Petoro turista su Francuzi, dvoje Nemci, jedan je Italijan, a jedan Marokanac, svih devetero imaju između 21 i 25 godina.

Odseli su u stanu u kvartu Viktoria Park, a jednog dana im je stigao paket adresiran na prošlog stanara. Unutra su pronašli beli prah zamotan u papir na kom je pisalo 'Skup'. Moguće da se radilo o referenci na Scopolamin - drugo ime za Hiosin.

Kako su verovali da je prah kokain, podelili su ga u devet doza i ušmrkali, a potom su svi ostali paralizovani i nisu bili u stanju da pozovu pomoć.

"Bili smo bespomoćni, nismo mogli ništa", rekla je Simone, koja je uspela da se oporavi. Hitnu pomoć je pozvao tek deseti cimer, koji je u grad izašao sam to veče, tek kada se vratio u stan.

Komšije su su šokirali prizori koje su ugledali dok je hitna iznosila devetoro ljudi na nosilima iz kuće - neki su bili u nesvesti a neki su se grčili i imali staklaste oči.

"Nekoliko bi sigurno umrlo bez intervencije lekara, rekao je doktor Dejvid MekKučn.

"Dovezeni su u bolnicu u stanju delirijuma. Halucinirali su, srca su im lupala kao luda, nekoliko smo ih morali da stavimo u veštačku komu za njihovo dobro", kaže Mekkačn.

Kurir.rs/BBC

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DILOVANJE DROGE UŽIVO U VESTIMA?! Da li je moguće da se američkoj televiziji desio žešći peh?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track