(VIDEO) IMALI SU SAMO 2 NEDELJE DA SPASU ĆERKICU: Na Fejsbuku su objavili očajnički vapaj, a onda se pojavio on!
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen/ Twitter

HEROJ

(VIDEO) IMALI SU SAMO 2 NEDELJE DA SPASU ĆERKICU: Na Fejsbuku su objavili očajnički vapaj, a onda se pojavio on!

Planeta -

Devetomesečnu devojčicu koja je bolovala od retke bolesti jetre, spasao je policajac koji se javio preko oglasa Fejsbuku. On je kao donator organa bebici dao deo svoje jetre.

Sloun Džejms bila je zdrava beba sve dok nije dobila žuticu, a stomak iznenada počeo da joj otiče kada je napunila treći mesec, što je dovelo do četvrtog stepena otkazivanja jetre. Bakterije su su prouzrokovale retku bolest opasnu po život, koja pogađa samo novorođenčad.

Niko od porodice nije bio odgovarajući donator. U očajnom pokušaju da spasu ćerku, roditelji Sara i Kris Džejms (33), objavili su na Fejsbuku molbu ljudima da doniraju organ, pošto su lekari rekli da ima samo dve nedelje da se obavi hitna transplatacija.

Poručnik Stiven Tenej (40), policajac iz Nju Hemšira, i sam otac dvoje dece, video je njihovu objavu i preko zajedničkog prijatelja uspeo da ih kontaktira. Ispostavilo se da je savršeno odgovarajući donator za malu Sloun.

Poručniku je uklonjena petina jetre, odakle je organ hitno prevezen u bostonsku dečju kliniku i predat lekarima koji su čekali sa Sloun.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NAJLEPŠA MAMA NA SVETU? MOJA MAMA! Ovakav pogled beskrajne ljubavi još niste videli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja