(VIDEO) NI AMERIČKI SPECIJALCI NITI RAKETE SAD: Kim Džong-unu će OVO doći glave!
Foto: AP

analiza

(VIDEO) NI AMERIČKI SPECIJALCI NITI RAKETE SAD: Kim Džong-unu će OVO doći glave!

Planeta -

Severnokorejski lider se dugo bori sa zdravstvenim problemima, koje donosi prevelika težina koja je posledica bahatog života.

Najnovijie njegovo pojavljivanje - u kome je upozorio na "nuklearno dugme" na svom stolu - sada se ispituje od strane zdravstvenih stručnjaka. Profesor Državnog univerziteta u Čungnamu Čo Dong-uk tvrdi da Kim izgleda da pati od problema sa bubrezima. Otkazivanje bubrega može biti fatalno i zahteva intenzivan tretman, a uzrokovan je dijabetesom i visokim krvnim pritiskom. Veruje se da lider Severne Koreje mnogo pije i gosti se skupom uvoznom hranom. Čo je to zahtevao na osnovu zvuka iz delova usta za koje se navodi da ukazuju na bolesti odeđenih organa.

"Uzorci pokazuju da su njegovi bubrezi slabiji od drugih organa", kaže Čo. Profesor je dodao da su Kimove pluće i srce izgledali razumno zdrave iz analize. Profesordodaje da Kimova pluće i srce izgledali prilično zdravo. Veruje se da Kimova svojom velikom težinom pokušava da podseća na njegovog dedu Kim Il-sunga, oca otadžbine Severne Koreje i "večnog predsednika". Kim je nestao šest nedelja u 2014. godini, pa je Severna Koreja čak morala da prizna da nije dobro.

Kim ima tim doktora koji mu pomažu da produži svoj život, otkriva Dejli star. On volida uživa u skupim vinima i pivima koji su posebno uvezeni u Severnu Koreju za njega i njegove prijatelje. Jedan prijatelj tvrdi da Kim ponekad pije "deset boca Bordoa" u jednoj noći - a Severna Koreja uvozi alkohol u vrednosti od milion funti. Kuvari izlaze iz celog sveta dolaze kako bi zadovoljili njegovu široku i bogatu ishranu - uključujući suši i pice.

Kurir.rs/Daily star

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track