IVANKA TRAMP PODRŽALA OPRU: Njen govor osnažuje i nadahnjuje
Foto: Profimedia

Uprkos kritikama

IVANKA TRAMP PODRŽALA OPRU: Njen govor osnažuje i nadahnjuje

Planeta -

Ćerka i savetnica američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka Tramp, pohvalila je kao "osnažujući i nadahnjujući" govor koji je čuvena američka televizijska voditeljka Opra Vinfri održala prilikom dodele Zlatnog globusa, a koji je podstakao glasine o Oprinoj mogućoj kandidaturi za predsednika.

Vinfrijeva je, tom prilikom, strastveno govorila o rasizmu, seksizmu i značaju borbe protiv nejednakosti, a taj govor je doveo do poziva Opri da se kandiduje na izborima za predsednika SAD 2020, na kojima je i Donald Tramp najavio da će učestvovati.

Ivanka Tramp je svoju ocenu o Oprinom govoru iznela na Tviteru, a njen tvit se smatra ne samo empatičnom osudom kulture seksualnog uznemiravanja i predsedničkim "probnim balonom", već i "jedva prikrivenom kritikom Trampovog predsedničkog mandata".

Opisujući sebe kao savetnicu američkog predsednika za "otvaranje novih radnih mesta, jačanje ekonomije, razvoj radne snage i preduzetništvo", Ivanka Tramp je pitanje žena učinila jednom od svojih ključnih političkih oblasti otkako se pridružila Beloj kući.

Međutim, ona je, kao i Opra Vinfri, bila predmet glasina o predsedničkim ambicijama koje, navodno, gaji.

Ivankino obraćanje na republikanskoj nacionalnoj konvenciji naišlo je na dobar prijem, ali njena agenda prolazi s prilično slabim rezultatima otkako je Tramp inaugurisan za predsednika, pri čemu se njene preporuke o klimatskim promenama i imigraciji ignorišu, a njen predlog o staranju o deci - čami.

"Možda zato Ivanka Tramp gaji sopstvene predsedničke ambicije. Iako je sada u krugovima na vlasti, nije ostavila traga na naciju. A kada i privuče pažnju, to se dešava iz pogrešnih razloga", zaključuje britanski javni servis.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track