(VIDEO) HITLEROVA BELA KUĆA: Da je pobedio u ratu, Firer bi se u Americi odmarao na ovom mestu
Foto: Youtube screenshot/RT

horor

(VIDEO) HITLEROVA BELA KUĆA: Da je pobedio u ratu, Firer bi se u Americi odmarao na ovom mestu

Planeta -

Bogati vlasnici ranča u Kaliforniji Vinona i Norman Stivens bili su sigurni da će Hitler osvojiti 2. svetski rat.

Izradili su planove za gradnju replike čuvene zgrade američke vlade u Vašingtonu. Tajni planovi, datirani od 1934. do 1941. godine, predviđali su četvorospratnu vilu na svom zemljištu, kompletno sa velikom dvoranom, zatvorenim bazenom i bibliotekama.

Procenjeno je da je tri miliona funti potrošeno na samoodrživu lokaciju u blizini Los Anđelesa sa takvim karakteristikama kao što su pomoćne zgrade, elektrana i rezervoar za gorivo kapaciteta 75 tona. Posedom bi patrolirali jurišnici Srebrnih košulja - američke fašističke grupe nastale prema Hitlerovim smeđim košuljama. Ali napad Japana na Pearl Harbor u decembru 1941. doneo je kraj fašističkom projektu. Samo dan kasnije policija je bila na lokalitetu. Pisac Talin Vartanijan, koji je istraživao propadanje ostataka ranča, rekao je da sad postoje samo dve kuće - od kojih u jednoj postoje zatvorske ćelije.

"Unutrašnjost kuće bila je tamna sa zatvorskim ćelijama, a zidovu su bili puni grafita". Stivens je, navodno, kupio ranč u 1933. pod pseudonimom Džesin M. Marfi. Pokojni dr Džon Vinsent, profesor UCLA-e koji je pregovarao o prodaji ranča 15 godina kasnije, tvrdio je da je Stivens pao čini "gospodina Šmita" koji ga je ubedio da izgrade "samo-dovoljnu farmu zasnovanu na nacionalističkim idealima". Dr Vinsent tvrdi da je pronašao par koji živi u čeličnoj garaži kada je kupio lokaciju za umetničku koloniju. Kolonija, koju vodi Fondacija Hantington Hartford, preuzela je lokaciju od 1950. do 1965. godine, pre nego što su gradske vlasti Los Anđelesa preuzele imovinu 1973. godine.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track